PREMINUO POZNATI PROFESOR: Osnovao je tri škole, sve se opraštaju od njega

S.BABOVIĆ

25. 11. 2023. u 11:09

RISTO Asentić, dugogodišnji profesor i direktor Obrazovnog centra u Trsteniku preminuo je u svojoj 93. - oj godini, prenele su tri obrazovne ustanove u čijem je osnivanju svojevremeno učestvovao.

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ ПРОФЕСОР: Основао је три школе, све се опраштају од њега

Foto:Gimnazija Vuk Karadzic

Vest o smrti profesora Asentića u isto vreme objavile su Gimnazija "Vuk Karadžić", Tehnička škola i Dom učenika. Sve tri ustanove nastale su iz nekadašnjeg Obrazovnog centra u Trsteniku, na čijem je čelu bio istaknuti predavač i naučnik, koji je radio i u brojnim stručnim telima i prosvetnim savetima na republičkom niovu.

- Autor je brojnih udžbenika iz oblasti mašinstva, dugogodišnji član Nacionalnog prosvetnog saveta i univerzitetski profesor - objavljeno je na FB stranicama tri ustanove. - Večna mu slava i hvala za doprinos razvoju prosvete u Trsteniku.

Profesor Risto Asentić (1930-2023) biće sahranjen danas u 13 sati na Starom groblju u Trsteniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo