POGLEDAJTE – ČUVARI NEBA SRBIJE: Specijalistička obuka vojnika u Centru za obuku RV i PVO Ministarstvo odbrane (FOTO)

Tanjug

14. 11. 2023. u 21:51

U CENTRU za obuku ratnog vazduhoplovstva i PVO na vojnom aerodromu u Batajnici u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2023“, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – ЧУВАРИ НЕБА СРБИЈЕ: Специјалистичка обука војника у Центру за обуку РВ и ПВО Министарство одбране (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Obuku u ovom centru prolaze vojnici roda artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, službe vazdušnog osmatranja i javljanja i vazduhoplovno-tehničke specijalnosti tehničke službe Vojske Srbije.

U skladu sa svojim vojnoevidencionim specijalnostima, vojnici se obučavaju za poslužioce na protivavionskim topovima i raketnim sistemima za protivvazduhoplovna dejstva, operatore u centrima vazdušnog osmatranja i javljanja i tehničare za održavanje vazduhoplova.

Obuka se izvodi u posebno opremljenim kabinetima i na samim raketnim i radarsko-računarskim sistemima i vazduhoplovima, kako bi se vojnicima pružili najbolji uslovi za sticanje znanja o upotrebi ovih borbenih sredstava, njihovom opsluživanju i osnovnom održavanju.

Vojnike u nastavku očekuju kompleksniji sadržaji obučavanja na terenu, a potom i provera osposobljenosti za izvršavanje vojničkih zadataka, čime će faza specijalističke obuke biti završena.

Poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici će provesti na kolektivnoj obuci u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, u kojima će biti aktivno uključeni i u realizaciju svakodnevnih zadataka.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!