NOVEMBAR POKAZUJE PRAVO LICE: Vremenska prognoza za sredu, 8. novembar

Novosti online

08. 11. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

НОВЕМБАР ПОКАЗУЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ: Временска прогноза за среду, 8. новембар

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

VREME U SRBIJI

U Srbiji će biti osetno hladnije, a na severu i zapadu zemlje ujutru se očekuje prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U ostalim krajevima zemlje biće oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a veća količina padavina očekuje se u prvom delu dana na jugu i jugoistoku zemlje - od 20 do 40 mm za 12 sati, ponegde i više.

Po podne i uveče očekuje se prestanak padavina, a zatim i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni, u planinskim predelima i na istoku povremeno i jak. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 10 do 13°C, uveče u osetnom padu, osim u Timočkoj Krajini gde će biti malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16°C.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu će biti osetno hladnije.

Ujutru će doći do prestanka padavina, pre podne oblačno, a po podne postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko 12°C.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro mestimično je moguća magla, tokom dana pretežno sunčano, uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar koji će krajem dana i noću biti u pojačanju.

U petak ujutru doći će do naoblačenja. Tokom dana oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito, naročito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistočni vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine.

U subotu oblačno sa kišom i hladnije uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg.

U nedelju prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Zatim, umereno oblačno sa dnevnim temperaturama oko proseka za ovaj period godine, a slab jutarnji mraz očekuje se samo na planinama.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)