SRBIJA NA UDARU JAKOG VETRA: Stižu nam oluje sa kišom i pljuskovima

Novosti online

27. 10. 2023. u 08:44

DANAS će se centar jakog ciklona premeštati preko našeg područja, a svojim centrom sa severnog Jadrana dalje na severoistok preko Panonske nizije ka istočnoj Evropi.

СРБИЈА НА УДАРУ ЈАКОГ ВЕТРА: Стижу нам олује са кишом и пљусковима

Foto: N. Skenderija

Ovaj ciklon doneće Srbiji burne meteorološke pojave. U centru ciklona očekuje se pad vazdušnog pritiska na oko 990-991 mbar, a centru ciklona najbliže će biti Bačka.

Zbog izraženog ciklona, očekuju se promene vrednosti pritiska pa će u celoj Srbiji biti veoma vetrovito.

U celoj zemlji duvaće veoma jak jugozapadni vetar, povremeno sa olujnim udarima od 70 km/č, a u planinskim predelima i višim od 100 km/č. Vetar ovakvog intenziteta mogao bi da izazove i materijalnu štetu i da lomi drveće i druge objekte, pa se preporučuje ogroman oprez, a on se preporučuje i u saobraćaju. Posle podne sa severozapada se očekuje prodor hladnog fronta i to prvo u Bačkoj, gde će severozapadni vetar biti veoma jak, na udare i olujni. Krajem dana i tokom večeri jak, na udare i olujni jugozapadni vetar i u ostalim predelima Srbije biće u skretanju na severozapadni pri prodoru hladnog fronta, ali će vetar biti u potpunom slabljenju.

Padavine

Danas će u celoj Srbiji biti oblačno. Kiša i pljuskovi ujutro se očekuju na severu Srbije, uglavnom u Vojvodini. U ostalim predelima jutro će biti suvo. Tokom prepodneva u svim predelima Srbije biće suvo. Sredinom dana, posle podne i uveče u svim predelima očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Za razliku od regiona (Hrvatska, Slovenija, Mađarska) gde se očekuju veoma obilne i snažne grmljavinske oluje, ponegde i superćelijske, Srbiju ne očekuju takve opasne pojave, a najopasniji bio bi vetar. Pri prodoru hladnog fronta, pljuskovi sa grmljavinom ponegde mogu biti i malo izraženiji.

(Alo)

BONUS VIDEO: NEDELjA: Stiže priča o Džeju Ramadanovskom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima