TRAŽIO ZA TRANSPORT TELA DUPLO VIŠE NOVCA: Porodica Srpkinje (32) preminule na Kritu zbog pogrebnika se obratila konzulu

Novosti online

18. 09. 2023. u 18:12

DEVOJKA iz Srbije (32), Beograda, koja je došla na Krit sa prijateljicama na odmor, preminula je u subotu veče u hotelu na ovom grčkom ostrvu.

ТРАЖИО ЗА ТРАНСПОРТ ТЕЛА ДУПЛО ВИШЕ НОВЦА: Породица Српкиње (32) преминуле на Криту због погребника се обратила конзулу

Foto: pixabay

Drugarice su u subotu uveče otišle u grad na piće, a ona nije pošla sa njima jer se nije dobro osećala, osećala je bolove u grduima, pa je htela da se odmori u sobi. Kada su se devojke vratile, zatekle su je mrtvu u sobi.

Preminula devojka je u Beogradu živela sa majkom, koja je teško bolesna, a otac joj je ranije umro.

- Njena majka je jako bolesna i potresli smo se zbog svega. Ne znamo kako će ona ovo preživeti, jer je i otac preminule devojke umro, tako da je žena praktično ostala sama sada. Telo je još u Grčkoj, nije transportovano u Srbiju, a da stvar bude gora nastala je prava drama i oko transporta njenih posmrtnih ostataka - objašnjava sagovornik upoznat sa slučajem. - Problem je nastao kada je pogrebnik sa Krita, iz mesta Hersonisos, samoinicijativno od grčke policije uzeo pasoš pokojne devojke i započeo proceduru transporta tela u Beograd. Za svoju uslugu je od rođaka tražio 5.300 evra. Međutim, rođaci su smatrali da je to preterano visok iznos, pa su zatražili pomoć od Udruženja Srba sa Krita, kao i od počasnog konzula Srbije.

Ispostavilo se da 5.300 evra i jeste dosta skuplje u odnosu na cene takvih usluga.

- Počasni konzul je uspeo da nagovori pogrebnika da vrati pasoš Srpkinje u policijsku stanicu u Hersonisu, a pronađeni su i drugi pogrebnici koji će svoje usluge naplatiti upola manje - kaže izvor.

Naša Ambasada u Grčkoj je obaveštena o smrti srpske državljanke.

- Njeno telo se i dalje nalazi u bolnici na Kritu, a autopsija bi trebalo da se obavi sutra - dodaje sagovornik.

BONUS VIDEO - POTRAGA ZA NESTALIMA SE NASTAVLjA: Spasioci kopaju ruševine u Derni

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!