"VRELE" PROGNOZE METEOROLOGA: Toplotni talas zahvatio Srbiju, evo dokle će trajati

Novosti online

20. 08. 2023. u 21:20

DANAŠNjI dan bio je u Srbiji sunčan i pravi letnji. Najtoplije je bilo u Vojvodini i na istoku Srbije, pa su Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Kikinda i Negotin imali najvišu temperaturu od 35°C, u Beogradu je bilo 33°C, kaže meteorolog Đorđe Đurić u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi.

ВРЕЛЕ ПРОГНОЗЕ МЕТЕОРОЛОГА: Топлотни талас захватио Србију, ево докле ће трајати

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ Pixabay

Toplotni talas koji je zahvatio Srbiju potrajaće tokom cele sledeće sedmice.

Pred nama je vedra noć. U Vojvodini i u Beogradu se očekuje tropska noć, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C, u Beogradu ni ispod 22°C. U ostalim predelima Srbije biće ugodnije, uz temperature ispod 20°C, a na planinama ispod 15°C.

Inače, pred nama je sedmica sa pravim letnjim vremenom.

Narednih dana nad našim područjem očekuje se visok vazdušni pritisak, pa se očekuje vedro i stabilno vreme.

Sve do četvtrtka nebo nad Srbijom biće skoro potpuno vedro, jedino u brdsko-planinskim predelima i na istoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti.

Maksimalna temperatura biće uglavnom od 32 do 36°C, u Beogradu do 34°C.

Očekuju se veoma visoke vrednosti indeksa UV zračenja, pa u periodu od 10 do 16 časova  ne treba se izlagati suncu duže od 15 minuta bez adekvatne zaštite.

Petak će doneti oblačnost južnim predelima Srbije, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, a subota lokalno i centralnim i istočnim predelima.

Ipak, ostaće i dalje veoma toplo, lokalno uz tempertaure od 33 do 37°C, u Beogradu do 35°C.

Dakle, najtoplije biće za vikend. Nedelja će biti sunčana, ali se već sredinom dana u severozapadnim, a posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje naoblačenje i osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz opasnost od grmljavinskih oluja i nepogoda. Ovo pogoršanje vremena, uz prodor ciklona i hladnog fronta biće uvod u znatnu ugodiju i prijatniju sedmicu od 28. avgusta.

S obzitom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj avgusta od 26 do 30°C, one će u narednih 7 dana biti više za 5 do 7 stepeni. Iako će biti veoma toplo, ne očekuju se ekstremno viosoke temperature. Tokom sledeće sedmice i noći će širom Srbiji biti tople, u Vojvodini, u Beogradu i još nekim većim gradskim centrima i tropske, uz temperature iznad 20°C.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI: Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!