BRŽE DO PACIJENATA: Ministarka Danica Grujičić i ambasadorka Kine Čen Bo u Bosilegradu uručile ključeve saniteta

J. S.

07. 07. 2023. u 18:15

NA svečanoj ceremoniji danas u Bosilegradu obavljena je primopredaja deset ambulantnih vozila, za osam zdravstvenih ustanova, od kojih je tri dobio i Univerzitetski klinički centar Niš.

БРЖЕ ДО ПАЦИЈЕНАТА: Министарка Даница Грујичић и амбасадорка Кине Чен Бо у Босилеграду уручиле  кључеве санитета

Foto:J.S.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i ambasadorka  Kine u Srbiji Čen Bo, uručile su u Bosilegradu predstavnicima zdravstvenih centara ključeve najmodernije opremljenih ambulantnih vozila.

Obe su izrazile zadovoljstvo zbog „prijateljstva dva naroda“, koje je rezultiralo i ovom pomoći namenjenoj srpskim zdravstvenim ustanovama.

Ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić, zahvalila se kineskim prijateljima na nesebičnoj pomoći koju su pružili našoj državi.

- Zahvalnost pre svega upućujemo ambasadorki, koja i ovog puta sa nama deli radost zbog ovog dara. Kinesko prijateljstvo smo posebno osetili tokom pandemije, ali se to priajteljstvo nastavlja i sada, istakla je ministarka zdravlja Republike Srbije, prof. dr Danica Grujičić.

Ukupna vrednost ove donacije je 3,6 miliona dolara. Sem Univerzitetskog kliničkog centra Niš, nove sanitete dobili su i Univerzitetski klinički centar Srbije, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Vukan Čupić“, Dom zdravlja Bosilegrad, Dom zdravlja Šid, Zdravstveni centar Kladovo, Dom zdravlja „Dr Milorad Vlajković“ iz Barajeva i Dom zdravlja Trgovište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!