Uz podršku NIS-a opremljeno porodilište Opšte bolnice Pančevo

Promo

06. 07. 2023. u 14:34

KOMPANIJA NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice u Pančevu, vredna 15 miliona dinara.

 Уз подршку НИС-а опремљено породилиште Опште болнице Панчево

Foto: Promo

 Ovaj projekat realizovan je u okviru NIS-ovog društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, a bolnica u Pančevu dobila je novi ultrazvučni i CTG aparat, kao i porođajni sto. Na ovaj način unapređeni su dijagnostika i kvalitet pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijentkinje iz Pančeva i okoline. Nabavka ove opreme je veoma značajna, imajući u vidu da se u porodilištu u Pančevu godišnje rodi oko 1.500 beba iz celog južnobanatskog regiona.

Povodom nabavke nove opreme, Opštu bolnicu u Pančevu obišli su Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva i Svetozar Eremić, predstavnik kompanije NIS, u pratnji dr Slobodana Ovuke, direktora Opšte bolnice Pančevo.

Foto: Promo

 

- U sklopu programa „Zajednici zajedno“ sledeće godine ćemo realizovati projekte iz oblasti obrazovanja koji su takođe bitni kao i ovaj, ali bih ovaj trenutni posebno izdvojio, jer rađanje naše dece je najvažnije i ovo je najbolji projekat koji smo do sada realizovali. Ništa ne bi moglo da se uradi bez naše Opšte bolnice koja je definisala ono što je potrebno da se unapredi i hvala im na tome. Siguran sam da ćemo u ovom timu nastaviti i dalje da realizujemo projekte od opšteg značaja za građane Pančeva - rekao je ovom prilikom Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Svetozar Eremić, glavni inženjer za pouzdanost i OMS u Bloku Prerada, naglasio je da će partnerstvo Grada Pančeva i kompanije NIS biti nastavljeno i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo, a pre svega za dobrobit građana Pančeva.

- Kompanija NIS je posvećena ideji da deca koja se rađaju u Opštoj bolnici u Pančevu predstavljaju srce budućnosti naše zajednice. Zbog toga smo ponosni i zahvalni što smo imali priliku da podržimo nabavku opreme koja će doprineti unapređenju dijagnostike i uslova za rad u bolnici, sa željom da se u narednom periodu rodi što više dece - rekao je Eremić.

Foto: Promo

 

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo, zahvalio je kompaniji NIS i Gradu Pančevu na podršci pri kupovini neophodne opreme za bolji i kvalitetniji rad porodilišta u kome se rodi čak 1.400 novih stanovnika Pančeva i regiona južnog Banata. 

- Svi znamo koliko NIS generalno ulaže u našu zajednicu. Ovaj projekat je poseban po tome što zahvaljujući ovakvoj opremi pratimo život bebe još u majčinom stomaku i takva opremaomogućava da na vreme uočimo određene anomalije ploda i reagujemo u skladu sa tim. Zato još jednom hvala što ste nam omogućili nabavku ove visoko sofisticirane opreme - rekao je Ovuka.

Kontinuirano ulaganje u zajednicu je jedan od prioriteta kompanije NIS. „Zajednici zajedno“, najveći program društvene odgovosnoti u našoj zemlji, ove godine obeležava 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je putem ovog projekta realizovano više od 1.000 projekata u šta je NIS uložio gotovo 1,6 milijardi dinara. Grad Pančevo u programu „Zajednici zajedno“ učestvuje od samog osnivanja i do sada su zajednički realizovana 153 projekta vredna 212 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku