"POZDRAVI NAM NAŠE ANĐELE I VIDIMO SE NA NEKOM LEPŠEM MESTU": Prijatelji se opraštaju od devete žrtve masakra u Mladenovcu

Novosti online

24. 06. 2023. u 17:10

PETAR M. (26) uz Malog Orašja kod Smedereva, koji je teško ranjen 4. maja u masakru koji je kako se sumnja počinio Uroš B. (21) iz Dubone je deveta žrtva pomahnitalog ubice, a porodica i prijatelji od juče se opraštaju od njega potresnim porukama na društvenim mrežama.

ПОЗДРАВИ НАМ НАШЕ АНЂЕЛЕ И ВИДИМО СЕ НА НЕКОМ ЛЕПШЕМ МЕСТУ: Пријатељи се опраштају од девете жртве масакра у Младеновцу

Foto J.I.

- Dragi Petre, vidimo se na nekom boljem mestu i pozdravi nam naše drugare. Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju - piše u jednoj od poruka na kojoj se vidi kako ubijeni mladić nasmejan pozira u narodnoj nošnji, prenosi Kurir.

- Dragi naš, pozdravi nam naše anđele i vidimo se na nekom lepšem mestu.

Ovo su samo neki od komentara koje ostavljaju prijatelji i rođaci devete žrtve Uroša B. koji se sumnjiči da je u svom krvavom piru ranio i 14 mladih.

Mladić se borio punih 50 dana da preživi, ali hici koje mu je uputio ubica bili su kobni po njega i pored svih napora lekara.

FOTO: Privatna arhiva

Petar M. je, kako su ga opisali njegovi prijatelji, bio vredan, požrtvovan i osoba koja se trudila da očuva tradicionalne vrednosti u mirnom šumadijskom selu Malo Orašje. Mladić je bio i veliki ljubitelj lova, oružja i član jednog udruženja koji se bavi iznajmljivanjem opreme i terena za pucanje u prirodi, koji se sada povodom njegove smrti oglasio.

- Obaveštavamo sve da je naš klubski brat, kojem je predstojeći kup posvećen, preminuo. U ovom teškom trenutku za njegovu porodicu, za naš klub i celo Smederevo doneli smo tešku odluku da nastavimo sa već planiranim aktivnostima, jer bi to naš brat želeo. Sav prihod sakupljen u kutiji biće prosleđen njegovoj porodici. Takođe, trudićemo se da ovo ne utiče na kvalitet susreta. Još jednom bismo želeli da pozovemo sve prijavljene da dođu u nedelju u Lunjevac i na taj način ispoštuju našeg brata, koji je kao i svi mi voleo naš sport - stoji na stranici pomenutog kluba.

Podsetimo, Uroš B. je, kako se sumnja, kobnog 4. maja iz svoje kuće u Šepšinu otišao do sela Malo Orašje gde se zaustavio kod spomenika gde su mladi roštiljali i družili se povodom đurđevdanskog uranka. Tu je, veruje se izašao iz kola, uzeo kalašnjikov i počeo da rešeta po tinejdžerima. Pet mladića je stradalo, a više njih je ranjeno, a krvavi pir nastavlja se ka selu Dubone gde kod škole, kako se sumnja, puca na okupljene koji sede na klupi i ubija troje, a ranjava nekoliko njih.

Zatim beži kolima zemljanim putem, ali pošto se zaglavio u blatu, beži peške sve do jedne kuće gde krade kola od domaćina i vozi se do naplatne rampe Mali Požarevac gde zaustavlja taksi u kom je putnica, koji ga vozi do sela nadomak Kragujevca gde je potom sutradan u uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

BONUS VIDEO: AKCIJA SRPSKE POLICIJE: Na teritoriji centralne Srbije uhapsili do zuba naoružane Kurtijeve specijalce

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)