ČETRDESET DANA OD TRAGEDIJE U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR": Građani od 10 do 18 časova mogu da polože cveće u znak sećanja na stradale

Tanjug

11. 06. 2023. u 10:06

U OŠ "Vladislav Ribnikar" danas se obeležava četrdeset dana od velike tragedije kada je učenik te škole ubio devet učenika i jednog radnika obezbeđenja. Osnovna škola Vladislav Ribnikar na Vračaru biće otvorena od 10 do 18 časova za sve građane koji žele da polože cveće u znak sećanja na stradale.

ЧЕТРДЕСЕТ ДАНА ОД ТРАГЕДИЈЕ У ОШ ВЛАДИСЛАВ РИБНИКАР: Грађани од 10 до 18 часова могу да положе цвеће у знак сећања на страдале

D.Matović

Vlada Srbije je nakon tragedije u školi "Vladislav Ribnikar“ osnovala i Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja, koji će u narednom periodu rad usmeriti ka još efikasnijoj prevenciji, edukaciji i sprečavanju vršnjačkog nasilja, saopštilo je ranije Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

V.d. ministra prosvete u Vladi Srbije i ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević rekao je ranije da je već 95 odsto školskog nastavno-naučnog programa završeno, kao i da je zbog toga doneta odluka Vlade da školska godina bude završena 6. juna jer i sam zakon predviđa odstupanje od 5 procenata. Milićević je dodao i da je nakon donošenja odluke Vlade Srbije prosleđeno uputstvo svim osnovnim i srednjim školama kako nastavnici treba da se ponašaju kada je reč o zaključivanju ocena do 20. juna.

On je dodao da je odluka Vlade da se započne rekonstrukcija škole, da jedan deo bude memorijalni centar i u zavisnosti od toga koliko bude trajala rekonstrukcija tražiće se modaliteti kako učenici mogu na adekvatan način da nastave školovanje.

Kada je reč o smeni direktorke OŠ Vladislav Ribnikar, Milićević je istakao da je obavljen inspekcijski nadzor i da je sačinjeno sedam primedbi.

U utorak će biti obeleženo četrdeset dana od druge velike tragedije koja je pogodila Srbiju.

U utorak će građani tokom celog dana moći da odaju poštu žrtvama u selu Dubona kod Mladenovca, na mestu stradanja. U utorak u 09.30 u Malom Orašju biće služen parastos na mestu stradanja.

BONUS VIDEO:

POTRESNE SCENE NA MOSTU U VARVARINU: Obeležena godišnjica NATO bombardovanja i ubistva 10 civila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024