DOJAVE ZA POSTAVLJENE BOMBE NA VIŠE LOKACIJA U NOVOM SADU: Upozorenje stiglo jutros mejlom

Lj.P.

05. 06. 2023. u 10:43

NA više adresa u Novom Sadu, jutros je stiglo upozorenje o postavljenim eksplozivnim napravama. Kako saznajemo, dojave su bile na dva fakulteta, Filozofskom i Fakultetu tehničkih nauka, SPENSU, dva tržna centra, jednom hotelu i u dve kompjuterske igraonice.

ДОЈАВЕ ЗА ПОСТАВЉЕНЕ БОМБЕ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА У НОВОМ САДУ: Упозорење стигло јутрос мејлом

Z. Grumić

Pripadnici protivdivezione jedinice su izašle na teren i proveravaju objekte. Upozoravajući mejl je, prema nezvaničnim saznanjima, stigao sa nepoznate adrese.

Dojave o postavljenim bombama, prethodno su bile i 2. juna u desetak osnovnih škola, a pre toga i 29. maja, zbog čega su đaci i zaposleni bili evakuisani dok je trajao kontradiverzioni pregled.

 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i PU Novi Sad, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, kako su saopštili u subotu,  podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šesnaestogodišnjaka koji je saslušan zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da je od 17. maja do 2. juna, sa skajp naloga, u više navrata pozivao škole, fakultete i policijske stanice na teritoriji Srbije i tom prilikom prijavljivao da su u njima postavljene eksplozivne naprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)