BEOGRAD SUTRA ISPRAĆA SVETOG VLADIKU NIKOLAJA SRPSKOG: Srpski svetitelj se vraća u svoj Lelić

Novosti online

03. 06. 2023. u 21:10

NI desetog dana, od praznika Vaznesenja Gospodnjeg kada je u svečanoj slavskoj litiji kivot sa svetim moštima vladike Nikolaja Srpskog predvodio više od stotinu hiljada vernika u molitvi za isceljenje duše i tela, osvećenje prestoničkih ulica i trgova i za mir među ljudima, ne smanjuje se reka ljudi koja u Spomen-hram Svetog Save na Vračaru iz Beograda, ali i sa svih srpskih strana, dolazi da bi se poklonila, celivala svetitelja i zamolila njegovo posredništvo pred prestolom Tvorca za svoje bližnje i svoj rod.

БЕОГРАД СУТРА ИСПРАЋА СВЕТОГ ВЛАДИКУ НИКОЛАЈА СРПСКОГ: Српски светитељ се враћа у свој Лелић

Foto: SPC

Sutra, 4. juna, na veliki praznik Silaska Svetog Duha na apostole, posle svete Liturgije, kojom će načalstvovati Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije, neposredno potom večernjeg bogosluženja Pedesetnice i molebna mošti Svetog Nikolaja Srpskog će biti iznete iz Svetosavskog hrama i u pratnji sveštenstva i blagočestovog naroda ispraćene u njegovu zadužbinu, manastir Lelić kod Valjeva, gde će nastaviti da vrše svoju spasonosnu misiju u svom rodu, ali i vasceloj vaseljeni.

Sveti vladiko Nikolaje Ohridski, Žički, Lelićki, Beogradski i Svesrpski moli Boga za nas!

(spc.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...