"DRAMATIČNE SLIKE DOGAĐAJA ĆU NOSITI KAO PEČAT NA DUŠI": Evo šta je Ružić poručio u pismu ostavke

Novosti online

07. 05. 2023. u 20:45

NAKON velike tragedije koja se u sredu, 3. maja dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ministar prosvete Branko Ružić podneo je danas neopozivu ostavku premijerki Srbije, Ani Brnabić.

ДРАМАТИЧНЕ СЛИКЕ ДОГАЂАЈА ЋУ НОСИТИ КАО ПЕЧАТ НА ДУШИ: Ево шта је Ружић поручио у писму оставке

Foto MPNTR

Kako je navao u ostavci, još  jednom je ''u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih'', i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

- Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši - poručio je Ružić u pismu u kome navodi da podnosi neopozivu ostavku.

Kako se dalje navodi, Ružić se najiskrenije zahvalio svima u obrazovnom sistemu na saradnji koju su do sada uspešno ostavrili.

- Srbiji je potrebna mudrost, staloženost. ljubav i empatija, nikako raspirivanje konflikata i angažovanje medijskih mašinerija za te potrebe - istakao je Ružić, te dodao da je "Srbija jedna jedina, alternativnu državo nemamo".

Za kraj je poručio da je ostavka lični, ali i politički čin.

- U razvijenim demokratskim društvima je odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi - zaključio je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!