PRIRODA JE NEPREDVIDIVA, SVE SLUŽBE ANGAŽOVANE: Vučević i Gašić u Novom Pazaru, ministar odbrane otkrio šta je najvažnije (VIDEO)

Novosti online

20. 11. 2022. u 18:25

MINISTAR odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić stigli su u Novi Pazar, gde su se iz prve ruke uverili kako teče akcija obuzdavanja reka koje su poplavile ovaj deo Srbije.

ПРИРОДА ЈЕ НЕПРЕДВИДИВА, СВЕ СЛУЖБЕ АНГАЖОВАНЕ: Вучевић и Гашић у Новом Пазару, министар одбране открио шта је најважније (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Obilne padavine danas su napravile haos u Prijepolju i Novom Pazaru, u dva mesta proglašena je i vanredna situacija. 

Uz njih su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i predstavnici lokalnih vlasti.

- Još jednom se pokazalo da je priroda nepredvidiva i da brzo menja svoju ćud. Najvažnije je da sve institucije od državnog pa do lokalnog nivoa rade zajedno i da rade na zaštiti ljudskih života i imovine građana - rekao je ministar odbrane.

On kaže da nema razlike da li se to dešava u Novom Pazaru i Tutinu ili u nekom drugom delu Srbije.

- Policija i Sektor za vanredne situacije, kao i Vojska Srbije zajedno sa opštinskim rukovodstvima, svi zajedno i sa građanima smo na zadatku da sačuvamo ono što može da se sačuva i da saniramo posle ono što je eventualno uništeno - dodao je Vučević.

Ministar je zamolio sve da budu na oprezu i da prate atmosferske prilike u narednim satima i danima.

- Verujem da ćemo biti na visini zadatka. Predsednik republike je naredio vojsci Srbije, načelnik generalštaba Mojsilović je to sproveo, vojska se sa svojim kapacitetima stavila na raspolaganje i ovde u Novom Pazaru i Tutinu.

Ministar je potom krenuo u Tutin, gde se već nalazi šef policije Bratislav Gašić. Pre odlaska je poručio predstavnicima lokalnih vlasti da će dobiti sve što budu tražili, i kratko dodao:

- Nema spavanja. Tu smo i na vezi, zovite braćo, šta god vam treba.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)