OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU: Nismo vršili postupak poveravanja starateljstva, jer razvod nije ni pokrenut

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 10. 2022. u 14:58

CENTAR za socijalni rad u Vršcu prvi put se javno oglasio nakon ubistva dvoipogodišnje devojčice Petre Budimirović, za čiju smrt građani okrivljuju upravo tu ustanovu.

ОГЛАСИО СЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У ВРШЦУ: Нисмо вршили поступак поверавања старатељства, јер развод није ни покренут

Centar za socijalni rad u Vršcu, Foto J. B.

U saopštenju, koje su izdali sat vremena nakon što je majka ubijene devojčice Suzana Budimirović prisustvovala spontanom protestu građana ispred njihove zgrade, navodi se da je u medijima ovih dana objavljen niz netačnih i neproverenih informacija.

Saopštenje, koje je potpisala v. d. direktora Mirjana Knežević, prenosimo u celosti:

- Centar za socijalni rad Grada Vršca nije vršio postupak poveravanja starateljstva maloletnog deteta, niti predlagao model viđenja deteta sa ocem, jer postupak za razvod braka od strane supružnika do tragičnog događaja nije ni pokrenut pred nadležnim sudom, pa samim tim nije bilo ni moguće dodeliti starateljstvo nad detetom, niti dati bilo kakvo mišljenje o modelu viđanja.

- Medijske informacije da je otac preuzeo maloletno dete na osnovu dozvole Centra za socijalni rad Grada Vršca, neposredno pre ubistva, apsolutno su netačne, jer se otac M. B. nije ni pojavljivao u našoj ustanovi od dana prijave za nasilje u porodici 30. 4. 2022, zbog kojeg su mu najpre od strane Policijskog službenika u Vršcu, a potom i Osnovnog suda u Vršcu izrečene hitne mere zabrane prilaska i iseljenja iz porodične kuće. Ovim merama je zaustavljeno nasilje prema supruzi S. B.

- U vezi sa pomenutim događajem, u Centru za socijalni rad Grada Vršca sprovodi se inspekcijski nadzor od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine.

- Po okončanju inspekcijskog nadzora javnost će o ishodu biti obaveštena od strane Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)