PAŽNJA - NOVA INTERNET PREVARA U SRBIJI: Sve počinje jednom porukom na telefonu

Novosti online

04. 10. 2022. u 20:48

NA DRUŠTVENOJ mreži Instagram sve više Srba su žrtva je nove prevare , a sumnja se da iza nje stoje tinejdžeri koji dobro barataju hakerskim veštinama. Beograđanka I. S. je ispričala kako je i sama nasela i ostala bez 6.000 dinara i uz gomilu problema koje tek treba da reši.

ПАЖЊА - НОВА ИНТЕРНЕТ ПРЕВАРА У СРБИЈИ: Све почиње једном поруком на телефону

Foto: Depositphotos

- Na Instagram mi je stigla poruka od koleginice. Tražila je da joj pošaljem moj broj telefona. Reč je o koleginici iz bivše firme koju dugo nisam videla, pa sam pomislila da stvarno više nema moj broj. Poslala sam joj svoj broj telefona, a onda je došao odgovor da će mi sms porukom stići jedan kod i da joj ga prosledim - priča ova Beograđanka.

I zaista, kroz nekoliko minuta stigao joj je sms sa kodom i ona joj je taj kod odmah prosledila.

- To je zaista jedna fina žena, majka troje dece. Prvo što mi je palo na pamet je da možda radi neki honorarni posao i da joj treba pomoć - pojašnjava ona.

Međutim, usledio je "hladan tuš". Ovoj Beograđanki je postpejd račun porastao za čak 6.000 dinara. Naime, kako se ispostavilo, kod koji je prosledila služi za plaćanje igrica.

- Sin mi je posle objasnio da se tinejdžeri na tik-toku čak i hvale kako varaju da bi platili prelazak na sledeći nivo igrice. Sve što treba je da pošalju kod iz sms-a, a onda se usluga naplaćuje preko postpejd računa - objašnjava ona.

Za ovu Beograđanku ovo je tek početak peripetija.

- Moj Instagram profil je ukraden, šifra je promenjena, kao i slika i ime. A prijatelji me non stop zovu da mi se žale kako im je stigla poruka od mene, ista ona koju sam ja dobila od "koleginice", i kako im je nakon toga skinuto više hiljada dinara sa postpejd računa - priča žrtva prevare.

Nekome je, kaže, postpejd račun uvećan za 3.000 dinara, nekome i više, a najgore od svega je da se prevara širi velikom brzinom i da je takođe i veliki broj onih koji na istu nasedaju.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: PONOVO ĆE IMATI BOŽANSTVENI ZVUK - Rekonstrukcija najvećih orgulja u Banatu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg