VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE: Uskoro elektronski zdravstveni karton

Novosti online

15. 04. 2022. u 11:13

GRAĐANI ne bi trebalo da budu kuriri koji će nositi svoja uverenja od šaltera do šaltera i od lekara do lekara. Zato će Kancelarija za IT i eupravu uskoro uspostavitii elektronski zdravstveni karton.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Ускоро електронски здравствени картон

Foto Tanjug

- To će olakšati i građanima, ali i zdravstvenim radnicima koji neće biti birokrate, a uskoro ćemo digitaliѕovati i oblast bolovanja i uputa - rekao je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije.

On je istakao je da sve što je Vlada od 2016. uradila u oblasti digitalizacije bilo kao neka priprema za kovid, tako da kada je došlo do pandemije samo su praktično primenjene.

- Najočigledniji primer je prijava građana za vakcinaciju, taj informacioni sistem je razvijen za dve nedelje. Tu su i druge usluge, kao prijavljivanje za pi-si-ar testiranje. Ali nisu samo u oblasti zdravstva pokazani rezultati u oblasti digitalizacije. Đaci su praktično preko noći prešli na onlajn nastavu, a i upis u vrtiće je bio isključivo moćug preko portala e-uprave - naglasio je Jovanović.

Kada je reč o telemedicini, rekao je da je ona veoma korisna, jer kada imamo pacijente u unutrašnjosti, naši najbolji stručnjaci veoma brzo mogu da daju svoj stručno mišljenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)