HLADNI FRONT STIGAO U SRBIJU: Očekuje nas pravi klimatski haos - sneg, olujni udari vetra i radikalan pad temperature!

Novosti online

09. 04. 2022. u 19:23

SUDEĆI po prognozi meteorologa Đorđa Đurića, narednih sedam dana promeniće se sva četiri godišnja doba.

ХЛАДНИ ФРОНТ СТИГАО У СРБИЈУ: Очекује нас прави климатски хаос - снег, олујни удари ветра и радикалан пад температуре!

Foto "Novosti"

Hladni front koji je danas stigao u Vojvodinu, do kraja večeri proširiće se na celu zemlju. Ovaj hladni front premeštaće se ka ostalim predelima Srbije i na svom putu doneće kišu i pljuskove sa grmljavinom, a očekuje se i prodro osetno hladnije vazdušne mase, pa će temperatura u kratkom vremenskom intervalu biti u padu za više od 10 stepeni. Najjači udari vetra jači od 70 km/h očekuju se u Vojvodini. Prodor hladnog fronta ponegde će doneti i grmljavinske oluje.

- U Srbiji u nedelju oblačno i veoma hladno sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Duvaće jak severozapadni vetar, u Vojvodini i na istoku Srbije i sa olujnim udarima. Jutarnja temperatura od 3°C na zapadu do 8°C na istoku Srbije, maksimalna dnevna od 8°C na jugu Srbije do 14°C na severu Vojvodine i na istoku Srbije, u Beogradu do 11°C. Sredinom dana u Vojvodini, a posle podne i krajem dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se razvedravanje, pa će tokom večeri biti vedro i hladno - poručio je Đurić.

Prema njegovim rečima, početkom i sredinom sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem anticklona i visokog vazdušnog pritiska, pa će biti vedro, stabilno i suvo. Jutra će biti hladna, u južnim i centralnim predelima uz slab mraz. Još u ponedeljak biće prohladno, uz maksimalnu temperaturu od 12 do 16°C, u Beogradu do 14°C.
Već u utorak maksimalna temperatura u Srbiji biće od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C, a u sredu i u četvrtak u većini predela biće oko 20°C.

- U četvrtak i petak očekuje se pad vazdušnog pritiska i jačanje ciklona sa zapada Evrope i sa zapada Mediterana. Ciklon sa zapada Mediterana u petak će se izmestiti iznad Đenovskog zaliva i jačaće, a kako će se Srbija nalaziti u njegovom prednjem i toplom sektoru, očekuje se sunčano i toplo, uz temperature i do 22°C i uz pojačanje jugoistočnog vetra i košave - kaže Đurić. - Ipak, ovaj ciklon tokom sledećeg vikenda doneće Srbiji naoblačenje i zahlađenje sa kišom, uz pad temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!