FILM "KLJUČ"PRIKAZAN U ZABELI: Režiser i glumci u društvu osuđenika

N.B.

16. 03. 2022. u 12:00

U KAZNENO-popravnom zavodu Požarevac (Zabela) osuđenicima je prikazan film „Ključ“, uz prisustvo reditelja Marka Sopića, glumaca Rastka Jankovića i Lazara Đukića i drugih članova filmske ekipe.

ФИЛМ КЉУЧПРИКАЗАН У ЗАБЕЛИ: Режисер и глумци у друштву осуђеника

Foto: UIKS

- U zavodu se organizuju brojni programi tretmana, obuke za deficitarna zanimanja, školovanje, sportske aktivnosti i drugi programi, jer je podrška ove vrste ključna za psihosocijalne promene kojima težimo - rekao je upravnik zavoda Dejan Novaković.

On je naveo da su osuđenici veoma motivisani da se uključe u brojne radionice i obuke koje su zbog pandemije korona virusa prilagođene novim okolnostima.

- Hteli smo ovom projekcijom da približimo svet filma osuđenicima i njihove potrebe učinimo vidljivijim široj javnosti - rekao je Novaković.

Glumci su izrazili ogromno zadovoljstvo što su osuđenici imala priliku da pogledaju film ubrzo posle njegove premijere u februaru. Na projekciji je bilo skoro 180 osuđenika poluotvorenog odeljenja u kome su svi doneli odluku da se imunizuju vakcinom protiv korona virusa, čime su pokazali brigu za svoje i zdravlje drugih osoba u svom okruženju.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah na početku pandemije usvojila preporuku Saveta Evrope o uvođenju svih onih aktivnosti koji mogu da pomognu licima lišenim slobode da smanje brigu za svoje bližnje tokom trajanja epidemije.

Iz tog razloga je po prvi put u 10 zavoda dozvoljeno osuđenicima da koriste programe „Skajp“ i „Viber“ za komunikaciju sa članovima svojih porodica. Prikazivanje filma je organizovano uz poštovanje preporuke nošenja zaštitnih maski za lice u zatvorenom prostoru.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama