KORAK PO KORAK: Kako da u svom pametnom telefonu sredite fotografije sa kojima baš niste zadovoljni

Novosti online

24. 02. 2023. u 06:45

POSTOJI nekoliko aplikacija na pametnim telefonima u kojima možete srediti svoje fotografije gotovo kao pravi profesionalci. Jedna od najčešćih je Snapseed koja se lako koristi, a sadrži sve što vam treba za obradu slika.

КОРАК ПО КОРАК: Како да у свом паметном телефону средите фотографије са којима баш нисте задовољни

Foto Shutterstock

prvi korak

Kada otvorite sliku iz telefona prikazaće vam se se tri stavke Izgled, Alatke i Izvezi. Prva sadrži nekoliko različitih filtera, dok u Alatkama pronalazite druge opcije za sređivanje. Stavka Izvezi služi za snimanje svih promena i ona se obavezno koristi na kraju da bi se sačuvale promene.

drugi korak

Ako fotografiju želite da rotirate, proširite ili skratite birate neku od stavki u Alatkama. Postoji i mogućnost menjanje perspektive, kada možete da promenite ugao posmatranja slike.

Foto AP

treći korak

Kada želite da uklonite neki objekat sa slike koji ne želite da postoji birate stavku Ispravljanje (Healing) u Alatkama, pa onda prstima ofarbate objekat koji želite da izbrišete i aplikacija će ga sama skloniti. Posle uklanjanja njegovo mesto na fotografiji popuni se ostalim elementima sa slike.

četvrti korak

Postoje i filteri kojima možete da dočarate drugačiju atmosferu, pa tako biranjem u opciji Alatke slika može da postane crno-bela, sa vinjetom, zrnasta slika, retroluks itd. Fotografije možete da učinite i glamuroznijim nego što jesu pomoću efekta sjajne slike, HDR efekat i ostalih.

peti korak

Ukoliko niste zadovoljni kako izgledate na slici, postoji opcija dodatnog ulepšavanja lica, ali i mogućnost da ga izravnate odabirom opcije Portret, zatim kliknete na Glatka koža i podesite intenzitet u gornjem delu ekrana prevlačenjem prsta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!