SENIORSKI VIKEND U BEOGRADU: Penzioneri zadivoljni zbog besplatnih pregleda koji se organizuju povodom veka od osnivanja penzionog sistema

A. Z. K.

12. 02. 2023. u 11:28

ŠIROM prestonice seniori su ovog vikenda u prilici da obave besplatne preglede, posete muzeje i galerije, ali i da se digitalno opismene. Stariji Beograđani juče nisu krili zadovoljstvo zbog mnogobrojnih pogodnosti koje će im ovog vikenda biti dostupne.

СЕНИОРСКИ ВИКЕНД У БЕОГРАДУ: Пензионери задивољни због бесплатних прегледа који се организују поводом  века од оснивања пензионог система

Zaposleni su spremni da rade, računaju na kadrovsko i tehničko pojačanje, Foto A. S.

Akcija pod nazivom "Računajte da uvek mislimo na vas" organizuje se povodom 100 godina penzijskog sistema u Srbiji i donošenja prvog Zakona o osiguranju radnika. U mnogobrojnim prestoničkim domovima zdravlja juče su bili organizovani besplatni pregledi za seniore. Oni imaju priliku da ovog vikenda u zdravstvenim stanicama obave oftalmološke, ultrazvučne i opšte internističke preglede.

- Problem je kada je pregled neophodan, a termina nema. Takav je bio i moj slučaj, a danas sam uspeo da za nepunih 40 minuta obavim tri pregleda. Nije bilo gužve i ovo je što se mene tiče idealno - rekao je penzioner.

Prema rečima lekara u domovima zdravlja, veliki broj građana odazvao se na ovu akciju preventivnih pregleda iako se tek u petak pojavila informacija o akciji. Iako je vladala velika zainteresovanost među Beograđanima, u gradskim dispanzerima juče nije bilo gužve, pa su brzo završavali svoje preglede.

- Mislila sam da će biti mnogo ljudi, međutim sve sam brzo završila. Iskreno se nadam da ovakve akcije postanu praksa i da češće dobijemo priliku da se besplatno pregledamo - rekla je jedna zadovoljna Beograđanka.

Najavljeno je i da će seniori dobiti penzionerske kartice uz pomoć kojih će im računi u prodavnicama i restoranima biti umanjeni, a pomoći će im i da karte za muzeje i galerije pazare po povoljnijim cenama.

Mnogi od njih željno iščekuju ove kartice jer će im to pomoći da uštede. Veliki broj njih ima male penzije, pa im svaki dinar mnogo znači.

- Ta kartica bi mi mnogo pomogla, znate u penziji sve što uspete da uštedite mnogo znači. Videla sam da bi i u restoranima moglo manje da se plati, ali iskreno mislim da će nam najviše značiti kada odemo u nabavku namirnica - rekla je jedna sugrađanka.

Prestonički penzioneri juče nisu krili zadovoljstvo zbog aktuelne akcije, ali se nadaju da bi ona mogla češće da bude organizovana.

"TEHNOLOŠKO ĆOŠE" NA TRI LOKACIJE

U TRŽNIM centrima "Galerija", "Ušće" i "Delta siti" u danas od 10.00 do 18.00 časova, biće organizovano "Tehnološko ćoše". Penzioneri će ovde moći da saznaju i nauče kako da dođu do potrebnih informacija na internetu, kako da otvore nalog na E-upravi i iskoriste sve pogodnosti koje taj sistem nudi. Takođe, moći će da u elektronskoj komunikaciji sa državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu.

Mladi volonteri će bakama i dekama objašnjavati i osnove bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostale pogodnosti koje nudi digitalni prostor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis