AMERIKANCI ZABRINUTI: Flaširana voda sadrži do 100 puta više plastike nego što se mislilo

I. K.

08. 02. 2024. u 10:00

ANALIZIRAJUĆI pet uzoraka odtri uobičajena brenda flaširane vode koja se kupuje u supermarketima u SAD, istraživači su otkrili da se nivoi čestica kreću od 110.000 do 400.000 po litru, u proseku oko 240.000 nanoplastičnih čestica.

АМЕРИКАНЦИ ЗАБРИНУТИ: Флаширана вода садржи до 100 пута више пластике него што се мислило

Foto Shutterstock

Ovi alarmantni rezultati objavljeni su u studiji Proceedings of the National Academy of Sciences, a koju je preneo i CBS news.

Istraživači navode da je reč o česticama manjim od mikrona, a poređenja radi ističu da je ljudska kosa široka oko 83 mikrona.

Prethodne studije posmatrale su malo veću mikroplastiku, koja se kreće od vidljivih pet milimetara do jednog mikrona. Otprilike 10 do 100 puta više nanoplastike nego mikroplastike otkriveno je u flaširanoj vodi, utvrdilo je istraživanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!