JEDITE KUPINE: Čuvaju srce i krvne sudove, jačaju imunitet, poboljšavaju pamćenje i vid
29. 06. 2022. u 19:50
U OVO doba godine u ponudi voća nezaobilazne su i sveže kupine.
Povezane vesti

LEK ZA JETRU, KOD REUMATSKIH BOLOVA, ČIRA I VISOKOG PRITISKA: Budite zdraviji uz salatu od listova maslačka, koprive i sremuša
ZBOG toplog vremena u rano proleće listovi maslačka, koprive i sremuša pojaviće se ranije, pa se trudite da ih koristite tokom cele sezone, jer je reč o izuzetno lekovitom zelenišu.
19. 03. 2025. u 06:45

I ZAČIN I LEK: LJuta paprika čuva zglobove, smiruje upale, obara masnoće i šećer u krvi
UKOLIKO volite ljuto, a nemate zdravstvene tegobe koje ne dozvoljavaju da ga jedete, možete u ishranu redovno da uvrstite ljutu papričicu, jer ona je svojevrstan lek.
25. 03. 2025. u 07:00

JEDNA DNEVNO - ZDRAVO TELO: Pomorandža, riznica vitamina i vlakana
POMORANDžA ima mnoge dobrobiti u očuvanju zdravlja, ako se redovno jede po jedna voćka dnevno.
28. 02. 2025. u 06:45

ZDRAVLJE NA TANJIRU: Uz praziluk jači imunitet i otpornija pluća, a kod prehlade obavezno skuvajte čaj
PRAZILUK ima brojne dobrobiti na zdravlje. Međutim, najvažnije sposobnosti ovog povrća su regulacija nivoa šećera u krvi, povećanje nivoa dobrog holesterola i zaštita disajnih puteva od infekcije.
01. 02. 2025. u 07:00

DA NE MUČE GASOVI, NADUTOST, ILI BOLOVI: Ovaj predlog ishrane idealan je za sve koji reaguju na gluten (JELOVNIK)
NADUTOST, gasovi, bol u stomaku, dijareja ili zatvor, umor, glavobolja, čak i problemi sa koncentracijom ili promenama raspoloženja mogu da budu posledica glutena u ishrani.
03. 05. 2025. u 06:15
Najnovije iz rubrike

UZ PROLEĆE STIGLE I ALERGIJE: Evo do kada će ovaj problem otežavati zdravlje velikom broju ljudi
PROMENLjIVO vreme i proleće nekima je donelo i otežano disanje i kašalj. Procenjuje se da u Srbiji sa astmom živi svaka deseta osoba, a u svetu oko 260 miliona ljudi, a ovi podaci objavljeni su uoči Svetskog dana borbe protiv astme.
04. 05. 2025. u 13:54

OD VITALNOG ZNAČAJA ZA OČUVANJE ZDRAVLJA: Uz ovu hranu obogatićete trpezu selenom, bakrom i cinkom
ZNAČAJ minerala u ishrani je odavno dokazan jer ovi elementi učestvuju u svim telesnim procesima. Odgovorni su za čvrstinu i zdravlje kostiju, rad srca, mišića, nervnog sistema... Najpoznatiji minerali su gvožđe, magnezijum, kalijum, natrijum... Manje poznati su selen, cink i bakar, ali su takođe od vitalnog značaja za očuvanje zdravlja.
04. 05. 2025. u 07:00

ZAČINI I LEKOVI: Ove kombinacije mogu promeniti dejstvo medikamenata ili čak biti opasne po zdravlje
NA prvi pogled bezopasni i korisni, začini poput kurkume, crnog bibera i đumbira mogu značajno uticati na dejstvo terapije za ozbiljna zdravstvena stanja. Ko bi trebalo da povede računa i koja stanja zahtevaju korekciju ishrane u smislu dodatih začina?
04. 05. 2025. u 00:33

NE UGROŽAVA, ALI OTEŽAVA ŽIVOT: Tri načina lečenja analne fisure
RANICA na ulazu u analni otvor ili analna fisura može da bude uzrok bola, pečenja i krvi prilikom pražnjenja creva.
03. 05. 2025. u 07:00

DA NE MUČE GASOVI, NADUTOST, ILI BOLOVI: Ovaj predlog ishrane idealan je za sve koji reaguju na gluten (JELOVNIK)
NADUTOST, gasovi, bol u stomaku, dijareja ili zatvor, umor, glavobolja, čak i problemi sa koncentracijom ili promenama raspoloženja mogu da budu posledica glutena u ishrani.
03. 05. 2025. u 06:15
Komentari (0)