KRIVIČNA MALOLETNICI ZA LAŽNE DOJAVE: Mejlove o bombama u hercegnovskoj školi slala petnaestogodišnja strankinja

V.V.

26. 04. 2024. u 15:31

OD 14. februara do 11. aprila čak 46 mejlova sa lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama, upućeno je na adresu hercegnovske SŠ „Ivan Goran Kovačić“.

КРИВИЧНА МАЛОЛЕТНИЦИ ЗА ЛАЖНЕ ДОЈАВЕ: Мејлове о бомбама у херцегновској школи слала петнаестогодишња странкиња

fOTO: RT HN

 Iz Uprave policije saopšteno je da su podneli krivičnu prijavu protiv maloletne petnaestogodišnje strane državljanke, zbog sumnje da je, sa za sada nepoznatim licima, izvršila krivična dela izazivanje panike i nereda i lažno prijavljivanje putem podstrekivanja.

Protiv ovog maloletnog lica podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti putem podstrekivanja, na štetu jednog lica iz Herceg Novog.

Zloupotreba sajber prostora na ovaj način, osim što uznemirava javnost, onemogućava redovno funkcionisanje i održavanje nastave u obrazovnoj ustanovi, iziskuje korištenje značajnih resursa policije i drugih državnih i opštinskih službi koje su aktivno učestvovale u proverama verodostojnosti sadržaja spornih mejlova, te povlači i krivičnu odgovornost.

U tom kontekstu Uprava policije beskompromisno i intenzivno radi na rasvetljavanju slučajeva lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama, primarno u cilju zaštite najranjivijih kategorija društva i apeluje na roditelje, ali i na prosvetne radnike da pojačaju nadzor dece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite celokupnog društva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)