OTKAZALI PUNOMOĆJE ADVOKATIMA: Suđenje za ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića, Kašćelan poručio - Sam ću da se branim

S.Đ.

27. 03. 2024. u 14:37

KOTORANIN Slobodan Kašćelan i optuženi pripadnici njegove kriminalne organizacije otkazali su punomoćje svojim advokatima.

ОТКАЗАЛИ ПУНОМОЋЈЕ АДВОКАТИМА: Суђење за убиство Дамира Хоџића и Адиса Спахића, Кашћелан поручио - Сам ћу да се браним

v.k.

To su uradili u podgoričkom Višem sudu na ročištu na kojem je planirana kontrola optužnice zbog stvaranja kriminalne organizacije i ubistva Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Na ovakav potez su se odlučili nakon što je predsednik veća sudija, Boris Savić planirao da donese rešenje kojim bi se odvojili postupci i zasebno sudilo Milanu Vujoviću i Radoju Živkoviću koji se nalaze u zatvoru u Turskoj, kao i Draganu Kneževiću, čije izručenje se očekuje iz Francuske.

Branilac optuženog Vujovića, advokat Miloš Vuksanović tražio je izuzeće čitavog sudskog veća. Sudija Savić odbio je taj zahtev nakon čega su svi advokati odbrane iz revolta demonstrativno napustili sudnicu. Po njihovom izlasku sudija Savić je poručio optuženima da su dužni da do 17. maja za kada je zakazano novo ročište, anagžuju nove advokate ili će im ih sud dodeliti po službenoj dužnosti.

Sudu se tada obratio optuženi Kašćelan poručujući da će sam da se brani.

- Advokate doživljavam kao obične tranje, ja ću sam da se branim, što da me brani kada ih ne slušaju. Ja tri godine ležim nevin u zatvoru - rekao je Kašćelan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024