POSLE UPLATE 20 MILIONA EVRA PO PRAVOSNAŽNOJ PRESUDI: Budžet opštine Bar rekordan sa oko 65 miliona

B. DABIĆ

14. 01. 2024. u 14:54

U kasi Opštine Bar u januaru će biti uplaćeno 19.900.000 evra, što će uz planiranih 45 miliona u tekućoj godini biti defintivno rekordan budžet.

ПОСЛЕ УПЛАТЕ 20 МИЛИОНА ЕВРА ПО ПРАВОСНАЖНОЈ ПРЕСУДИ: Буџет општине Бар рекордан са око 65 милиона

Foto: TO Bar

Na račun Opštine Bar novac će biti uplaćen  po pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Baru u premetu Opština Bar protiv firme ,,Sonuba Montenegro” DOO. Za "Novosti" javni izvršitelj Veselin Šćepanović potvrđuje da se ovaj postupak  vodio  od 2015.godine.

Na pitanje, zašto je postupak trajao duže od osam godina, javni izvršitelj je kazao:

- Ročišta su odlagana na zajednički predlog i poverioca i dužnika, u više navrata. Zbog pokušaja dogovora. Nije bilo zastoja u radu javnog izvršitelja.

Na račun Opštine Bar verovatno u sredu, navodi Šćepanović, će biti uplaćen novac.

Reč je o prinudnoj  naplati neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku koji se vodio pred Javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, a na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Baru P.br.277/2013 od 28. juna 2013. godine, kojom je investitor odnosno kompanija ,,Sonuba Montenegro” DOO bila u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 evra, bez pripadajućih kamata.

Kompanija ,,Sonuba Montenegro” nije Opštini Bar uplatila novac nakon što izgubila sudski postupak i predmet je dodeljen Javnom izvršitelju, kako on navodi 2015.godine.

Na višegodišnji spor koji je Opština Bar vodila sa investitorom „Sonuba Montenegro“ u slučaju Maljevik konačno je stavljena tačka, kazao je predsednik Opštine Bar Dušan Raičević. Opština je naplatila dug sa pripadajućom kamatom vredan blizu 20 miliona evra, na ovaj način Opštinski budžet koji iznosi rekordnih 45 miliona, dobiće značajan zamah u delu kapitalnih investicija.

-Investitor je potvrdio punu posvećenost i spremnost da započne realizaciju projekta na Maljeviku i pokazao puno poverenje u lokalnu upravu u Baru da realizuje sve one projekte koje se tiču izgradnje komunalne infrastrukture, lokalnih puteva, vodovodne i kanalizacione mreže, elektro-energetske mreže, od čega će koristi imati ne samo Maljevik, već kompletno Sutomore i svi njegovi žitelji - kazao je Raičević. - Ovaj projekat biće početak novog investicionog ciklusa u Baru u kojem se već gradi nekoliko luksuznih rizorta u svim krajevima grada, koji će obezbediti više od 1.000 novih radnih mesta a čija vrednost premašuje 200 miliona evra.

Raičević je poručio da je izvesno da Bar dobija jedan od najlusksuznijih hotela, a Sutomore novi zamah razvoja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)