SAD ZENKA KREIRA VLADU U PODGORICI!: Lider Demokratske unije okrenuo leđa DPS

V.K.

06. 10. 2023. u 11:16

SUDBINU vlade mandatara Milojka Spajića, jednog od čelnika Pokreta "Evropa sad", rešavaće lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka, partije koja je na izborima 11. juna bila na listi "Zajedno" koju je predvodila Demokratska partija socijalista!

САД ЗЕНКА КРЕИРА ВЛАДУ У ПОДГОРИЦИ!: Лидер Демократске уније окренуо леђа ДПС

Kabinet predsjednika

Zenka je iznenada sa predsednikom Albanske alternative Nikom Đeljošajem formirao poseban poslanički klub u okviru kojeg će nastupiti u novom sazivu državnog parlamenta.

Ova preletačina trebalo bi navodno da "zamrači" oči Demokratama, koji su se obavezali da neće ići u koaliciju sa poslanicima koji su bili na listi socijalista Mila Đukanovića i Socijaldemokrata.

Iz DPS-a se nisu oglašavali povodom Zenkine akcije, a priča se da bi on mogao da bude najjači Milov šraf ukoliko na to pristanu Spajić i Aleksa Bečić.

- Zenka je višedecenijski organski deo mafijaškog režima koji baš sada odlučuje da napusti poslanički klub DPS-a. I upravo bi to njegovo kobajagi napuštanje omogućilo da se teoretski formira vlada izborne prevare. Zenka će sada da "osudi" sva nepočinstva DPS-a i odjednom postati prihvatljiv - komentariše za "Novosti" politički analitičar Boško Vukićević.

Antisrpska tradicija

Mehmet Zenka dolazi iz partije (DUA) čiji je raniji lider Ferhat Dinoša bio prvi "ambasador" Crne Gore u lažnoj državi Kosovo i veliki saoborac tokom referendumskog procesa, a i kasnije bivšeg šefa Crne Gore Mila Đukanovića.

Sudbinu vlade mandatara Milojka Spajića, jednog od čelnika Pokreta "Evropa sad", rešavaće lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka, partije koja je na izborima 11. juna bila na listi "Zajedno" koju je predvodila Demokratska partija socijalista!

On je ubeđen da je cela operacija sprovedena upravo u dogovor Zenke, DPS-a i "autora projekta izdaje narodne volje".

- Kako god se završila sapunica sa formiranjem nove izvršne vlasti, slobodni ljudi se ne smeju na ovakav način tretirati. Oni nisu magarad. To je nedopustivo - poručio je Vukićević.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, koji je na izborima 11.juna bio na poslaničkoj listi PES-a ocenio je da je vlada sa podrškom 41 poslanika neodrživa na duže staze. Smatra da pregovore treba vratiti na početak.

- Vlada koju podržava 41 poslanik je nešto što smo već probali i videli da je to neodrživo. Ponoviti takvu grešku je odraz političke neodlučnosti i neiskustva i predstavlja korak nazad u odnosu na ono što građani očekuju - naglasio je Dobričanin, dodajući da je saradnja sa jednim od poslanika sa liste DPS-a nedopustiva. - To predstavlja grubo kršenje onoga što je bilo predstavljeno u samoj izbornoj kampanji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)