PODRŠKA EVROPSKE UNIJE: Jakov Milatović završio posetu EU

V.K.

01. 06. 2023. u 11:52

IZ Službe za informisanje predsednika Crne Gore Jakova Milatovića saopšteno je da se on sastao sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen i predsednikom Evropskog Saveta, Šarlom Mišelom nakon čega je završio prvu zvaničnu posetu Evropskoj uniji

ПОДРШКА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Јаков Милатовић завршио посету ЕУ

Služba Za Informisanje Predsednika CG

Političke promene koje se dešavaju u Crnoj Gori dodatno konsoliduju demokratiju i postojanje snažne političke volje da država napreduje brže na evropskom putu, kazao je crnogorski predsednik Jakov Milatović.

U saopštenju se navodi da je Milatović sagovornicima preneo poruku snažne posvećenosti Crne Gore da u što skorijem roku odlučno okonča reforme u oblasti vladavine prava i dobije završna merila, kako bi u sledećih pet godina postala naredna punopravna članica EU. Na taj način, kako se navodi, Crna Gora bi pokazala da je proširenje EU i dalje moguće i opipljivo.

Milatović je u izjavi nakon sastanka kazao da je sagovornicima preneo da političke promene koje se dešavaju u Crnoj Gori znače dodatno konsolidaciju demokratije i postojanje snažne političke volje da zemlja napreduje brže na svom evropskom putu.

- Sa druge strane, dobio sam zaista ohrabrujuće poruke snažne podrške na tom putu od visokih evropskih zvaničnika - kazao je Milatović, dodajući da ohrabruje i dodatna finansijska podrška koja će stići u narednom periodu kako bi Crna Gora izgradila svoju infrastrukturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024