BOLJE VEZE SRBIJE I CRNE GORE: Železnička stanica Bijelo Polje budući prelaz

Марија Стевановић
Marija Stevanović

23. 05. 2023. u 07:10

ŽELEZNIČKA stanica u Bijelom Polju nakon neophodne rekonstrukcije i administrativniih radnji sa obe strane, postaće zajednički železnički prelaz između Crne Gore i Srbije, na kojem će biti kontrolisani putnici i roba. Tako će biti skraćene, posebno u putničkom saobraćaju višesatne carinsko-policijske procedure koje su sprovođene na železničkim stanicama u Bijelom Polju i Prijepolju, koje su "oterale" iz vozova dosta putnika i preusmerile ih na drumski prevoz.

БОЉЕ ВЕЗЕ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Железничка станица Бијело Поље будући прелаз

milutin sekulović

- Ovaj projekat je pravi primer međuresorne saradnje u cilju unapređivanja regionalnog povezivanja. Olakšavanje međugraničnih prelaza sjajna je poruka koju svi zajedno šalju regionu i široj javnosti, a to je da se kroz zajedničke napore ka uspostavljanju jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu pripremamo za skorije članstvo u Evropskoj uniji - kazao je potpredsednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

On je obišao završne radove na železničkoj stanici u Bijelom Polju zajedno sa direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice (TZ) Matejem Zakonjšekom, direktorom CEFTA sekretarijata, Emirom Đikićem, Ingveom Engstromom ispred EU Delegacije u Crnoj Gori i Ernadom Suljevićem, predsednikom SO Bijelo Polje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove