MILOŠEVIĆU JOŠ TRI MESECA: Vrhovni sud produžio pritvor bivšem direktoru Uprave prihoda i carina

S.Đ.

22. 03. 2023. u 10:37

BIVŠEM direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću produžen je pritvor za još tri meseca. To je "Novostima" zvanično saopšteno iz Vrhovnog suda Crne Gore. Čije veće je donelo tu odluku. Milošević se, podsetimo, od decembra prošle godine nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta.

МИЛОШЕВИЋУ ЈОШ ТРИ МЕСЕЦА: Врховни суд продужио притвор бившем директору Управе прихода и царина

Foto: Printskrin S. Đokić

- Veće Vrhovnog suda Crne Gore, u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsednice veća i sutkinja Marijane Pavićević i Svetlane Vujanović, kao članica veća, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, za produženje pritvora protiv okrivljenog Miloševića donelo je rešenje da mu se produži pritvor do 21. juna 2023. godine - saopštili su u Vrhovnom sudu.

Milošević je uhapšen 21. decembra prošle godine, dva dana kasnije sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Goran Šćepanović odredio mu je pritvor do 30 dana. On je prihvatio predlog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje Miloševića sumnjiči da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je švercovala duvanske proizvode, umesto da ih uništi nakon što ih je država zaplenila.

NEGIRAO KRIVICU

MILOŠEVIĆ je privođen i početkom oktobra prošle godine, ali je pušten nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji. Prema nezvaničnim informacijama, nije imao objašnjenje gde su i kako nestali paketi vredni gotovo milion evra. Milošević je tokom saslušanja pred tužilaštvom negirao da je počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret.

Prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, koju potpisuje specijalni tužilac Jovan Vukotić, članovi te kriminalne organizacije su i ranije uhapšeni službenici Uprave prihoda i carina - Elvir Adrović, Milutin Pejović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević, vozač kamiona cigareta koji je "nestao" Dalibor Brnović i više N. N. osoba.

SDT tvrdi da su oni, po Miloševićevom nalogu, "sačinjavali scenario" i prodavali, a ne uništavali ilegalne cigarete koje je država oduzela.

- Transport cigareta bio je praćen potrebnom dokumentacijom i za sve cigarete Komisija je konstatovala da su uništene, sačinjavanjem odgovarajućeg zapisnika. Međutim, iz odbrana okrivljenih Adrović Elvira, Adamović Nebojše i Ivanović Željka, proizilazi da je uništavana manja količina od količine koja se nalazi u dokumentaciji nadležnih organa - navode u SDT.

U pitanju su cigarete milionske vrednosti, a iz SDT-a tvrde da je samo 10 odsto završavalo u fabričkim pećima na spaljivanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!