PAS NANJUŠIO 100 SKANKA, POVREĐEN POLICAJAC: U akciji crnogorskog MUP presečen put droge između ALbanije i Crne Gore

B. DABIĆ

20. 03. 2023. u 22:33

JOŠ jedna zaplena tovara od oko 100 kilograma potvrda je da put „droge“ između Albanije i Crne Gore nije prekinut.

ПАС НАЊУШИО 100 СКАНКА, ПОВРЕЂЕН ПОЛИЦАЈАЦ: У акцији црногорског МУП пресечен пут дроге између АЛбаније и Црне Горе

Foto B.D.

U poslednjoj akciji policije jedna osoba uhapšena, druga u bekstvu, a policijski pas pronašao odbačenu drogu u području između Bara i Ulcinja koja je kako se sumnja prokrijumčarena iz Albanije  u Crnu Goru.

Pronađeno je oko 97 killograma skanka,u 163 pakovanja Tokom potere jedan policijac je zadobio i lakše povrede.

- Granična policija je u mestu Darza zaustavila "škodu“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K.P. (29) iz Republike Albanije. On je nakon zaustavljanja naglo dao gas i pokrenuo vozilo, pa je okrznuo jednog pripadnika granične policije u predelu noge. Nakon toga je usledila potera, auto je pronađen ostavljen i otključan u mestu Kruče, koje je potom transportovano na službeni parking Odeljenja bezbendosti Ulcinj. Daljim preduzetim radnjama policija je u mestu Klezna zaustavila „pasat“ albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A.H. (30) iz Republike Albanije, a koji se dovodi u vezu sa K.P. i izvršenjem predmetnog krivičnog dela - naveli su iz Uprave policije.

Službeni pas granične policije, specijalizovan za otkrivanje opojnih droga, je pretragom teren pronašao odbačenu opojnu drogu, koja je izuzeta sa lica mesta i biće predmet odgovarajućih veštačenja u Forenzičkom centru.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K.P. intenzivno traga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna