CEO NIKŠIĆ TUGUJE: Sveštenik stradao u saobraćajnoj nesreći, povređeni njegovo dvoje dece i supruga

V.K.

20. 01. 2023. u 20:15

VELIKA tuga obavila je večeras Nikšić posle teške saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Vlado Jaramaz (43), sveštenik, suprug i otac dvoje dece, neraskidivi deo ovog kultnog grada.

ЦЕО НИКШИЋ ТУГУЈЕ: Свештеник страдао у саобраћајној несрећи, повређени његово двоје деце и супруга

Foto: Društvene mreže

Neverica se uselila među brojnim prijateljima porodice Jeramaz. 

-Od večeras nebesa se raduju Vladovom liturgijskom pojanju - kažu Nikšićani i Podgoričani.

Vladimir Vlado Jaramaz je bio parohijski đakon Sabornog hrama Vaskrsenja Hristovog u Podgorici. Rođen je u Nikšiću 1980. godine, studirao je Bogoslovski fakultet u Foči i Beogradu, kao i fakultet Vizuelnih umjetnosti u Podgorici. U čin đakona rukopoložen je 6. januara 2010. godine, a činom protođakona odlikovan je 21. februara 2015. godine.

Nesreća se dogodila između 14 i 15 sati, na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mestu Brlja, nadomak grada, kod benzinske pumpe, kada su se čeono sudarila dva automobila. Jaramaz je u automobili bio sa suprugom i dvoje dece, koji su prevezeni u nikšićku Opštu bolnicu.

- D. J. (7) je sa lakšim povredama na Odeljenju hirurgije, dok A. J. (12) ima povredu glave i upućena je u Klinički centar. Njihova majka zadobila je lakše telesne povrede i smeštena je na Odeljenju hirurgije - kazali su iz Opšte bolnice.

Vozač iz drugog automobila takođe je hospitalizovan na hirurgiji ove zdravstvene ustanove.

Za sada nisu poznate okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

 

Sahrana u nedelju 22. januara

I Mitropolija crnogorsko-primorska oglasila se povodom ove tragedije.

- Otac Vladimir Jaramaz u čin đakona rukopoložen je 6. januara 2010. godine, a činom protođakona odlikovan je 21. februara 2015. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Milicu i ćerke Angelinu i Divnu. Porodica će saučešće primati u subotu 21. januara u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Nikšićkom groblju od 10 do 16 časova. U nedelju 22. januara u osam časova biće služena liturgija za upokojene. Saučešće će porodica primati do 13.30 časova, kada će povorka krenuti ka Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog. Sahrana protođakona Vladimira Jaramaza obaviće se u nedelju, 22. januara, na gradskom groblju u Nikšiću, posle opela u Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, u 14 časova. Večan ti pomen u Carstvu nebeskom, dragi oče! - navodi se u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske.

Inače, Vladimir je, u vreme litija, bio pojac blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju.

BONUS VIDEO - MESTO STRAVE U ZEMUNU: Ovo je kuća u kojoj je u zamrzivaču pronađena beba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove