O SUDIJAMA 12. DECEMBRA: Odloženo glasanje na inicijativu DPS

V.K.

28. 11. 2022. u 14:09

NA kolegijumu predsednice Skupštine Danijele Đurović dogovoreno je da parlament 12. decembra glasa o izboru sudija Ustavnog suda.

О СУДИЈАМА 12. ДЕЦЕМБРА: Одложено гласање на иницијативу ДПС

Foto: Free Images Pixabay

Glasanje za izbor četvoro sudija Ustavnog suda umesto danas obaviće se u Skupštini Crne Gore 12. decembra. Tako je odlučeno na kolegijumu na kojem je razmatran zahtev šefa poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijela Živkovića da bude odložen drugi krug glasanja za sudije tog suda.

On je još u petak predsednici Skupštine uputio pismo u kojem navodi da bi se odlaganjem glasanja stvorila mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog radi što hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize. Klub poslanika DPS-a tražio je da se kroz inkluzivan parlamentarni dijalog u najkraćem roku odredi datum održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i da se odustane od namere da se "neustavni Zakon o predsedniku stavi u pravni poredak Crne Gore".

I iz partije Mila Đukanovića su poručili da ako se uvaže ta dva uslova, klub poslanika DPS-a je spreman da učestvuje u izboru jednog sudije Ustavnog suda, kako bi se deblokirao rad te institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)