SAD POZVALE CRNOGORSKE LIDERE: "Neophodno je biti na oprezu zbog „ruskih malignih napora“

V.K.

06. 10. 2022. u 11:51

Sjedinjene Države pozvale su sve lidere u Crnoj Gori da rade na uspostavljanju „efikasne vlasti, što je brže moguće“ i poručile da je neophodno biti na oprezu zbog „ruskih malignih napora“.

САД ПОЗВАЛЕ ЦРНОГОРСКЕ ЛИДЕРЕ: Неопходно је бити на опрезу због „руских малигних напора“

Foto: Piksabej

Zvanični Vašington pozvao je sve političke  lidere u Crnoj Gori da rade na uspostavljanju „efikasne vlasti, što je brže moguće“, poručujući da je neophodno biti na oprezu zbog „ruskih malignih napora“.

Komentarišući za Glas Amerike aktuelnu političku i institucionalnu krizu u Crnoj Gori, uključujući i nefunkcionisanje Ustavnog suda, portparol Stejt departmenta je naveo da Crna Gora sama odlučuje o tome kako će vlada i sudovi biti konstituisani, ali da „dok neizvesnost traje – to ne služi interesima crnogorskih građana“.

Više od mesec dana nakon izglasavanja nepoverenja Vladi Dritana Abazovića, i dalje nema naznaka o tome kako će aktuelna kriza biti rešena.

Skupština Crne Gore prošle nedelje nije glasala o incijativi predsednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata aktuelnom sazivu parlamenta, nakon što je većina poslanika glasala protiv dnevnog reda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Ne mogu da veruju da je Nikola Jokić ovo uradio usred NBA utakmice! (VIDEO)