POZIV SVIM HRIŠĆANIMA: Joanikije pozvao na moleban za spas braka i porodice

Tanjug

05. 10. 2022. u 10:16

MITROPOLIT crnogorsko primorski Joanikije pozvao je sve hrišćane, posebno decu, devojke i mladiće, da dođu u petak ispred sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde će biti održan moleban za spas svetinje braka i porodice.

ПОЗИВ СВИМ ХРИШЋАНИМА: Јоаникије позвао на молебан за спас брака и породице

Foto D. Milovanović

Mitropolit Joanikije je taj poziv uputio sinoć u Danilovgradu, gde je osveštao zvona budućeg hrama Sveta Petka.

Poručio je i da se javno, preko određenih struktura moći iz sveta, kako je kazao, ovde propovedaju i promovišu "nemoral i razvrat".

- Prema tome, kome je stalo do budućnosti porodice, otadžbine, doma, naroda svoga, kome je stalo do predaka i potomaka da pokažemo koji je naš stav i koje je naše raspoloženje, da osudimo to javno propovedanje nemorala i da štitimo porodicu i decu - rekao je Joanikije, saopšteno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je kazao da će hram u Danilovgradu biti sagrađen u dogledno vreme.

- Najveća naša radost, ali i obaveza, jeste kada gradimo živu Crkvu Božju. A živa Crkva Božja su hrišćani u zajednici sa Hristom. I kada svete službe vršimo, mi se osvećujemo, ispunjavamo svoje duše svakom vrlinom. Naš hrišćanski put je put vrline, put svetosti, put spasenja, put izvršenja Božjih zapovesti... - rekao je, između ostalog, mitropolit.

Moleban su za petak najavili MCP i Eparhija budimljansko-nikšićka i on će biti održan dan uoči najavljenog Montenegro Prajda.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024