DPS IDE U OPOZICIJU: Formirana vlast u Ulcinju

B. D.

22. 05. 2022. u 22:46

SKORO dva meseca nakon loklanih izbora u Ulcinju, formirana je vlast u najjužnijem crnogorskom primorskom gradu.

ДПС ИДЕ У ОПОЗИЦИЈУ: Формирана власт у Улцињу

Foto: B. Dabić

U narednom periodu vlast će vršiti Koalicija “Za novi početak” i Nova demokratska snaga Forca. Sporazum su potpisali u nedelju Omer Bajraktari i Genci Nimanbegu. Ovaj sporazum rezultirao je da Demokratska partija socijalista ide u opoziciju nakon četiri godine vlasti u Ulcinju. Konstitutivna sednica Skupštine opštine Ulcinj zakazana je za 25.maj.

Prema odredbama ovog sporazuma, prve dve godine funkciju predsednika Opštine Ulcinj obavljaće predstavnik Koalicije „Za novi početak“, a potom predstavnik Force. Skupštinom opštine Ulcinj će u prve dve godine predsedavati predstavnik Force, dok će predstavnik koalicije „Za novi početak“ predsedavati loklanim parlamentom u preostale dve godine mandata skupštinskog saziva.

Nakon što je potpisan sporazum saopštenjem za javnost oglasili su se Koalicije “Za novi početak” i Nove demokratske snage Forca.

-Uvereni smo da će ovaj savez označiti početak ekonomskog, socijalnog, infrastrukturnog i svakog drugog preporoda za opštinu Ulcinj, i nastavak realizacije projekata koji su obeležili političku borbu partnera i to: kompletiranje studija o luci i univerzitetu u Ulcinju koje su uvršteni u Budžet Crne Gore, izgradnja novih hotelskih kapaciteta ekskluzivne kategorije, izgradnja mosta na Bojani i stvaranje uslova za plovnost Bojane, nastavak revitalizacije Starog grada i urbanog preporoda čitave opštine. Znamo da je naša odgovornost ogromna, ali smo sigurni da ćemo uz zajedničke ideje, vizije i posvećenost, te podršku Vlade i poslanika u Skupštini Crne Gore, uspeti da u narednom četvorogodišnjem mandatu Ulcinj postane mnogo lepše mjesto za život svih naših građana/ki , navodi se u saopštenju vladajuće kolacije u Ulcinju.

DPS IDE U OPOZICIJU

Sa druge strane iz DPS-a ističu da će se i narednom periodu, iz opozicije, kao što je to do sada činila sa pozicije vlasti, boriti za očuvanje temeljnih vrednosti demokratskog društva i davati maksimalan doprinos uz konstruktivan pristup daljem razvoju Ulcinja.

-Iznenađeni smo činjenicom da su Forca i gospodin Genci Nimanbegu, uprkos drugačijim najavama, ipak pristali na saradnju sa onima koji su po svaku cenu hteli vlast u Ulcinju i u tu svrhu zloupotrebljavali državne organa za vreme predizborne kampanje i tokom glasanja. Nažalost, ulaskom u koaliciju sa onima čije je ponašanje i sam kritikovao gospodin Nimanbegu, je pokazao da je između principa i vlasti, izabrao ovo drugo, kazali su iz ulcinjskog DPS-a.

Iz te partije napominju da su u pregovaračkom procesu bili, kako kažu, principijelni i da su se bavili “isključivo pitanjima koja se tiču razvoja grada i programskih politika a ne kadrovskim rešenjima i bilo kakvim ucenama koje se tiču određenih pozicija u gradskoj upravi”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice