PRAZNIK U SENCI PODELA: Crna Gora obeležava u prestonici 21. maj, Dan nezavisnosti

M. S.

21. 05. 2022. u 07:39

U Crnoj Gori danas će biti obeležen još jedan Dan nezavisnosti, nažalost u senci podela svake vrste, vidiljivih u svakom segmentu društva, o čemu ovih dana svedoče i izjave najviših predstavnika državnih vlasti.

ПРАЗНИК У СЕНЦИ ПОДЕЛА: Црна Гора обележава у престоници  21. мај, Дан независности

Foto V. Kadić

Protokolarno obeležavanje dana kada je na više nego sumnjivom referendumu Crna Gora proglasila samostalnost, počelo je sinoć u 18 sati u prestonici Cetinje počasnom artiljerijskom paljbom sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

Naredbu o počasnoj paljbi doneo je predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Prestonica Cetinje je pripremila program proslave Dana nezavisnosti, koji je počeo 18. maja promocijom dela akademika Zorana Rašovića "Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić", a danas u 20 sati je zakazana centralna proslava sa grupom "Perper" kao glavnim izvođačem i mladim cetinjskim sastavom "Prizma" kao predgrupom.

- Pozivamo sve građane da nam se pridruže da zajedno proslavimo 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore - saopštili su iz prestonice, čiji čelnici su nakon višednevne polemike "otkačili" jednu nevladinu organizaciju koja je želela da bude "režiser" proslave, koja bi, kao i uvek, poprimila obrise skandala...

U nekim gradovima Crne Gore, osim državnih zastava, okačene su i trobojke, zastave Kraljevine Crne Gore, što lokalnim samoupravama dozvoljava zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!