BEBAMA OD 500 DO 1.000 EVRA: Iz Ministarstva finansija najavljuju isplatu nadoknade posle tehničkog rebalansa na narednoj sednici vlade

Z. Z.

16. 05. 2022. u 07:39

NA narednoj sednici Vlade biće predstavljen tehnički rebalanas koji priprema Ministarstvo finansija kako bi novoformirani resori mogli normalno da funkcionišu. To je najavio ministar Aleksandar Damjanović.

БЕБАМА ОД 500 ДО 1.000 ЕВРА: Из Министарства финансија најављују исплату надокнаде после техничког ребаланса на наредној седници владе

Foto: D.Milovanović

Isplatu čekaju majke sa troje i više dece. Takođe, penzioneri novo usklađivanje prema kojem bi, bar kako je najavio doskorašnji ministar Milojko Spajić, trebalo da dobiju deset odsto veće penzije za maj.

Osim toga, nadoknadu koja je prema ranijoj najavi trebalo da se isplati u maju svim bebama rođenim od početka godine. Pravilnik prema kojem će bebe dobiti po 500 evra iz opština koje imaju pozitivne demografske trendove, odnosno po hiljadu iz opština gde su negativna demografska kretanja pripremio je resor Jakova Milatovića, koji je donedavno bio ministar ekonomskog razvoja.

- Sada je na snazi nova organizacija vlade. Izdvojilo se Ministarstvo socijalnog staranja koje nakon tehničkog rebalansa treba da dobije novac i da nesmetano funkcioniše. To znači da će obezbediti isplatu svih davanja, pa i po uredbama koje je donela prethodna vlada - objasnio je Damjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri