SPREČITE RAZUZDANE PROSLAVE: U pojedinim gimnazijama se prave spiskovi za matursko veče uz alkohol bez ograničenja

B. Borisavljević

09. 05. 2024. u 13:40

SEZONA proslava maturskih večeri počinje krajem maja. Škole su već rezervisale hotele, đaci izabrali odeću, u toku su završne pripreme. Iako je organizacija u nadležnosti škola, a izbor mesta moraju aminovati i đaci i roditelji, pojavili su se pojednici koji "love u mutnom".

СПРЕЧИТЕ РАЗУЗДАНЕ ПРОСЛАВЕ: У појединим гимназијама се праве спискови за матурско вече уз алкохол без ограничења

Provod na maturskim večerima ostaje za ceo život, Foto A. Stanković

 U tri beogradske gimnazije uveliko se "iza kulisa" prave spiskovi za proslavu u jednom poznatom klubu, uz neograničenu konzumaciju alkoholnog pića! Reagovala je uprava 13. beogradske gimnazija, koja je preko sajta upozorila roditelje.

U objavi se navodi da se deca prijavljuju za proslavu završetka školovanja u noćnom klubu u centru grada po ceni od 3.500 dinara, uz neograničenu upotrebu alkoholnih pića. Datum je subota, 25. maj. Zajedno sa njima u klubu će biti i maturanti Četvrte gimnazije i Gimnazije "Patrijarh Pavle".

- U organizaciji ovog događaja ni na koji način nije učestvovala naša škola, niti je u organizaciji učeničkog parlamenta. Smatramo da će ovo biti događaj visokog rizika, koji svojom ponudom vređa dostojanstvo vaše dece i naših učenika. Promoteri ovog događaja nalaze se i među učenicima i verovatno za to dobijaju i određene privilegije. Naravno, postoji veoma mnogo skrivenih opasnosti u ovakvom provođenju večeri. Smatramo da bi trebalo da porazgovarate sa svojom decom i da im preporučite da u ovome ne učestvuju. Apelujemo i na maturante da pokažu svoju zrelost tako što će odbiti ovu ponudu razuzdane zabave.

Prema rečima Bojana Vučkovića, direktora 13. beogradske gimnazije, za proslavu se saznalo slučajno od đaka koji su se okupili oko jedne devojčice u hodniku.

-  Odmah po saznanju šta se sprema obavestili smo razredne starešine maturanata, a i roditelje. Učinili smo sve što je do nas - kaže  Vučković. - Ponuda je oglašena u tri gimnazije, koje su u krugu. To je vrlo bezobrazno i pokvareno od tog kluba. Iako se u pozivu navodi samo da je piće neograničeno, podrazumeva se da je reč o alkoholu.

Govoreći o zvaničnoj proslavi mature, u školama ističu da đaci biraju najskuplje aranžmane, jer im je bitno ime hotela. Većina beogradskih škola kraj školovanja slavi u hotelu "Hajat", gde svečana večera ove godine košta 10.500 dinara. Alkohola nema u "paketu", može se platiti iz svog džepa. Ali, većina to ne radi, jer je preskupo.

Učenici se posebno raspituju za parking i za ulaz, jer moraju biti viđeni. Dovoze ih uglavnom luksuzni automobili, a svake godine ima i onih koji iznajme limuzine i njima dolaze na proslavu. Maturantima je, kažu u nekim školama, "ispod nivoa" da svoje skupe toalete prošetaju u nekom od restorana i hotela koji nisu u centru grada i nemaju tako zvučna imena.

Protokolom je predviđeno da proslave počinje u 21 čas i traju do četiri časa ujutru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)