INFORMATORI O DOLASKU LINIJA JAVNOG PREVOZA DOĆI ĆE I DO NAJUDALJENIJIH DELOVA GRADA: I pored manjih grešaka, table mnogo pomažu putnicima

Š.Marović

11. 04. 2024. u 16:03

INFO table javnog prevoza, na kojima se očitavaju podaci o vremenu nailaska vozila i njihovoj udaljenosti, biće postavljene na još 4.000 mesta u glavnom gradu. istakli su iz Grada. U decembru prošle godine postavljeno je njih 1.000, a iako su građani prethodnih meseci imali određenih primedbi, sistem je u prva četiri meseca dobro funkcionisao.

ИНФОРМАТОРИ О ДОЛАСКУ ЛИНИЈА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА ДОЋИ ЋЕ И ДО НАЈУДАЉЕНИЈИХ ДЕЛОВА ГРАДА: И поред мањих грешака, табле много помажу путницима

Foto: Grad Beograd

Table će biti postavljene u najudaljenijim delovima prestonice, na svakom stajalištu. Cilj je i da sve nadstrešice budu nove, a tamo gde ih uopšte nema da se ugrade. Ambiciozne planove predstavio je Predsednik privremenog organa Aleksandar Šapić krajem 2023. i ovu novinu okarakterisao kao istorijski događaj, revoluciju i trejda mark prestonice.

- Hoću da i onaj koji je šezdeset kilometara udaljen od centra grada, u Lazarevcu, na Kosmaju, u udaljenim selima Palilule i Grockoj, bilo gde, ima stanicu sa nadstrešnicom, đubrijerom s posebnim poklopcima, informativnom tablom - rekao je on ranije. - To će biti sledeći projekat koji ćemo realizovati do kraja. Očekujemo da se svaki Beograđanin, bez obzira u kom delu grada živi, oseća jednako važno, da kada čeka svoj prevoz ne kisne.

Ipak, od kada su table postavljene, građani često imaju određene primedbe na njigov rad. Posebno se to odnosi na tačnost dolaska određene linije, a dešava se i da ih nema na tabli, pa se onda naprasno pojave.

- Takođe, desi se i da piše kako vizilo dolazi za par minuta, pa ga uopšte nema i po 15 minuta ili samo prazno prođe - kaže nam jedan sugrađanin. - Table nam u nekim situacijama mogu pokazati i koliko je na određenim linijama prevoz neredovan i kako se preskaču planirani polasci. To se zan posebno osetiti vikendom. Ipka, kompletan utisak je pozitivan, uz određene greške info-table pomažu, posebno tarijim putnicima.

Pokazuje vreme i datum

OSIM što pokazuje broj linije, minute do dolaska vozila i broj stanica, na info tablama se može videti i vreme, kao i datum. Takođe, tu piše i naziv stajališta, kao i autobusi koji staju na toj lokaciji. Table su inače rađene po dizajnu stajališta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave