ŠAPIĆ U OBRENOVCU: Izgradnjom Tamnavske ulice rasterećen saobraćaj u centru i zoni škole

Novosti online

01. 04. 2024. u 13:03

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je danas puštanju u rad saobraćajnice Tamnavska na teritoriji Obrenovca, koja će u budućnosti rasteretiti centar ove opštine i zonu škole od teškog teretnog saobraćaja.

ШАПИЋ У ОБРЕНОВЦУ: Изградњом Тамнавске улице растерећен саобраћај у центру и зони школе

Foto: Grad Beograd

Šapić je u izjavi za medije nakon obilaska naglasio stratešku važnost ove deonice zbog boljeg protoka saobraćaja, ali i zbog bezbednosti dece koja pohađaju školu u blizini „Jovan Jovanović Zmaj”.

– Praktično, sa ovih šeststo-sedamsto metara Tamnavske ulice pravi se početak unutrašnjeg prstena, s ciljem da se izmesti teški transportni saobraćaj, koji je do juče prolazio nedaleko od škole. S druge strane, rasterećena je i Ulica Ljube Nenadovića, koja je do sada bila jedini način kuda se prolazilo – precizirao je Šapić.

U planu je da se uradi i saobraćajnica S39, što je trenutno u fazi rešavanja imovinskih odnosa, dok je saobraćajnica S33 u centru opštine završena, čime je povezana autobuska stanica i Centar za socijalni rad, dodao je Šapić.

Tokom posete ovom delu Obrenovca bilo je reči i o drugim važnim projektima, kao što je izgradnja novih parking-mesta.

– U Obrenovcu se radi oko petsto novih parking-mesta, dok smo u čitavom Beogradu poslednjih godinu i po dana otvorili mogućnost za 2.600 novih parking-mesta. Saobraćajna rešenja moraju da budu prioritet svake lokalne vlasti, pa tako i Obrenovca, koji se sve više gradi i postaje ozbiljna urbana sredina – rekao je Šapić.

O potonjem svedoče i ulaganja u ovoj opštini, među kojima su kompleks novog atletskog stadiona i nove pijace.

– Nastavljamo da radimo uz impute i što kvalitetnije informacije ljudi koji žive ovde i koji vode Obrenovac. Posle korone percepcija života u rubnim beogradskim opštinama promenjena je jer su kuće, okućnice, dvorište, širina, svež vazduh počeli više da se cene. Poboljšavanjem infrastrukture, te sredine postaju daleko interesantnije i poželjnije za život nego urbane gradske sredine, što je inače i trend svugde u svetu – zaključio je Šapić.

BONUS VIDEO: RUSKA AVIJACIJA NA DELU: Objavljeni snimci prikazuju pilote kako dižu avione Su-25 u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove