STIGLE SVE DOZVOLE: Opština Zemun počeće da gradi novi dom zdravlja u Batajnici

S.V.

18. 01. 2024. u 14:00

OPŠTINA Zemun dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju novog Doma zdravlja u Batajnici, pa će se žitelji ovog naselja lečiti u objektu koji će se prostirati na oko 4.000 kvadrata.

СТИГЛЕ СВЕ ДОЗВОЛЕ: Општина Земун почеће да гради нови дом здравља у Батајници

GO ZEMUN

Stara, neuslovna ambulanta u Ulici Jovana Brankovića biće srušena, a na njenom mestu biće izgrađena moderna zdravstvena stanica. Kada Ministarstvo za javna ulaganja izabere izvođača radova, majstori stižu u Batajnicu.

Kako je rekao predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević, ovaj projekat neophodan je žiteljima ovog naselja, koji godinama nisu imali dobre uslove primarne zdravstvene zaštite.

- Ljudi koji žive u Batajnici dosad su zdravstvene preglede obavljali u 400 kvadrata, koji nisu bili uslovni - kaže Kovačević. - Uspeli smo da nabavimo ultrazvučni aparat u međuvremenu. S obzirom na to da smo aplicirali i kod Ministarstva za javna ulaganja, očekujemo izbor izvođača i da konačno krenu radovi.

Novi objekat biće na dva sprata, a gradiće se i prateća infrastruktura, trafostanica, nadstrešnica nad parkingom, interne saobraćajnice i staze. U prizemlju objekta predviđena je apoteka, služba Hitne pomoći, laboratorija, opšta medicina - za zdravstveno zbrinjavanje dece predškolskog uzrasta, palijativna nega i tehničke prostorije.

Novi kolski prolaz i parkiralište

Inicijativu za izgradnju nove zdravstvene stanice u Batajnici pokrenula je opština Zemun. U saradnji sa Vladom Srbije, Ministarstvom za javna ulaganja i Ministarstvom zdravlja, ovaj projekat od izuzetne važnosti za funkcionisanje sistema primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Zemuna biće realizovan.

Gradiće se i pešačke staze, interni kolski prolaz i parking-prostor. Ukupna neto površina objekta iznosi 3.221 metar kvadratni, a bruto 3.959 kvadrata.

Centralni deo zdravstvene ustanove imaće natkriveni zastakljeni atrijum. Na prvom spratu smeštene su službe opšte medicine, školske dece, rendgena i deo apoteke. U centralnom delu objekta nalaziće se prostorije za odmor zaposlenih, ostave, garderobe i sanitarni čvorovi.

Žiteljima Batajnice na drugom spratu novog medicinskog objekta na raspolaganju će biti ordinacije interne medicine, fizikalne medicine i terapije, ginekologija, ORL služba, oftalmolozi i stomatolozi, čime će, osim opšte zdravstvene nege, biti omogućene i specijalističke usluge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA PONOS SVAKOM BEOGRAĐANINU: Evo kako će izgledati novi velelepni muzeji i objekti - sve će biti gotovo za tri i po godine (FOTO)