ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Vrtić u Umčarima biće biser ovog dela opštine Grocka

Novosti onlajn

19. 11. 2023. u 11:05

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je u Umčarima radove na rekonstrukciji vrtića čiji se završetak očekuje sredinom decembra.

АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Вртић у Умчарима биће бисер овог дела општине Гроцка

Foto: Grad Beograd

Simbolika je, dodao je Šapić, što je ovaj objekat nekada bila škola, ali se poslednjih gotovo pedeset godina nije koristio.

– Prostor oko vrtića je mnogo lep, nalazi se u blizini crkve, a kada se sredi biće pre svega svrsishodan, ali i biser ovog dela opštine. U taj vrtić će ići oko stotinu mališana u četiri grupe, a prostor će imati bezmalo 500 metara kvadratnih – pojasnio je Šapić i obećao da će po završetku rekonstrukcije i opremanja vrtića ponovo posetiti Umčare.

Foto: Grad Beograd

Šapić je rekao da je Grad u ovoj godini izdvojio mnogo novca za sve prigradske opštine, a naročito za Grocku. Počelo je, naveo je, proširivanje Smederevskog puta koji gotovo čitavu opštinu povezuje sa gradom, asfaltiran je veliki broj ulica, biće napravljeni sportska hala i bazen, a planirano je i proširenje Bulevara od Ustaničke ka Malom Mokrom Lugu.

– Moramo i u udaljenijim delovima grada da stvaramo uslove koje imaju stanovnici centralnih gradskih opština. Uvek ima još toga što bi trebalo da se uradi i nikada neće biti sve sređeno, jer i u najuređenijim zemljama sveta uvek ima onoga što još može da se uradi – rekao je Šapić.

Trudio sam se za ovih godinu dana, dodao je, da se nigde ne pojavljujem gde objektivno ne postoje radovi koje smo započeli, koji su u toku ili smo ih završili.

– Kada potrošite reči, onda vam ljudi ne veruju. Mislim da ima iskoraka u dosadašnjem radu, ko hoće da vidi, ali neko će uvek da gleda negativno i destruktivno – kazao je Šapić.

Osim finansijskih sredstava za rekonstrukciju vrtića, koje je Grad Beograd obezbedio kroz kapitalni budžet, objekat će biti opremljen sredstvima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

BONUS VIDEO: "OTISAK" Ministar finansija Siniša Mali u podkastu "Novosti" o važnim ekonomskim pitanjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024