NASELJE UMESTO TRŽNOG CENTRA: Uskoro počinje gradnja kompleksa u Omladinskih brigada na Novom Beogradu

S.V.

19. 09. 2023. u 21:00

U Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu, umesto tržnog centra "Ekstra" biće podignut stambeno - poslovni kompleks.

НАСЕЉЕ УМЕСТО ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Ускоро почиње градња комплекса у Омладинских бригада на Новом Београду

Foto Printscreen

Reč je o parceli od oko 39.000 kvadrata na kojoj je planirana gradnja oko 188.000 kvadrata raspoređenih u šest objekata i zajedničku podzemnu garažu na dva nivoa za ceo blok. To piše u rešenju gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine koje je odlučivalo o potrebi procene uticaja na životnu sredinu ovog projakta koje je doneo investitor.

U tom dokumentu piše da će se budući kompleks zidati u četiri faze, imaće 17 lamela u tri zgrade, dok će tri objekta biti slobodnostojeća, depandans predškolske ustanove, lokale u prizemljima objekata, na spratovima osim stanova, biće poslovni apartmani.

Objekti su predviđeni kao sedmo i osmospratnice sa povučenim spratom. Od ukupnog broja parking-mesta - 1.589, u podzemnoj garaži biće ih 1.474, a 115 na otvorenom parkingu.

Lokacijske uslove, koji su osnov za izradu tehničke dokumentacije, investitor je dobio u julu ove godine, a četiri meseca ranije gradska Komisija za planove verifikovala je idejno rešenje novog kompleksa koji će biti sagrađen u komšiluku stambenih zgrada, kula, poslovnih zdanja, "Delta sitija""

- Prediđeno je da se izgradnja stambeno - poslovnog kompleksa realizuje u četiri faze - piše u dokumentaciji.

Arhitektonsko rešenje objekta proisteklo je iz savremenih karakteristika. Vodilo se računa o uklapanju objekta sa trenutnim okruženjem, kao i sa planiranim objektima u okolini.Glavni motiv kompleksa je "grad u gradu" koji bi omogućio svakom korisniku mnoštvo sadržaja, jednostavno funkcionisanje i kvalitetno okruženje.

Slojevi unutar kompleksa formirani su pažljivo i prošarani su mnoštvom ambijenata. Vijugavi tok staze za pešake prožima se duž celog kompleksa, formirajući dodatnu dinamiku.

Projektovani su stanovi različitih struktura: jednosobni, jednoiposobni, dvosobni, trosobni, četvorosobni i petosobni. Stanovi na nižim etažama su manji po strukturi, dok su veći predviđeni na višim etažama i na povučenom spratu.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Ovo je novi trener Novaka Đokovića?!