ZAKLALI 28 KOZA: U Selu Rakovica tri vlasnička psa napravila pokolj na dve farme

A. Z. K.

29. 04. 2023. u 10:10

U SELU Rakovica pre par dana dogodio se pokolj koza, kada su tri vlasnička psa ušla na dve farme i napali stada.

ЗАКЛАЛИ 28 КОЗА: У Селу Раковица три власничка пса направила покољ на две фарме

Foto D. Novković

Navodno, psi su zaklali 28 koza, a razjarene životinje povređen je i jedan od vlasnika domaćinstva, koji je pokušao da odbrani svoje stado.

Psi su krajem nedelje prvo ušetali na jedno domaćinstvo i tom prilikom zaklali osam koza. Onda se situacija ponovila u sredu uveče u drugom domaćinstvu i tom prilikom nastradalo je 20 koza. Vlasnik farme Nenad Ž. došao je u sredu popodne na farmu da obiđe stoku, ali tamo su ga sačekali i psi. Pokušao je da odbrani stado, ali tom prilikom povređen je i on. Vlasnicima životinja naneta je velika materijalna šteta, a ona se meri u nekoliko hiljada evra.

Meštani Sela Rakovica prvo su mislili da su koze napali psi lutalice, međutim u pitanju su vlasničke životinje. Kako je za "Novosti" rekao Budimir Grubić, praksa je do sada pokazala da najčešće napadaju psi neodgovornih vlasnika, koji su napušteni i nisu naučili da žive prepušteni sami sebi.

- Što se tiče lutalica, mi smo sterilisali oko 40.000 pasa, oni su naučili da žive na ulici i ne napadaju tako često - rekao je Grubić. - Veliki problem predstavaljaju neodgovorni vlasnici, koji odrasle životinje izbacuju na ulicu i ne žele da se brinu o njima. Takvi psi se ne snalaze na ulici i kada osete bilo kakvu opasnost oni napadaju. Međutim, neodgovorno vlasništvo se ogleda i u nekim drugim stvarima.

Psi izujedali čoveka na Kosmaju

POČETKOM godine na Kosmaju se dogodio strašan slučaj kada su vlasnički psi na smrt izujedali muškarca. Prva informacija koja se tada pojavila bila je da su ga napale lutalice, ali kada su nadležni izašli na teren ispostavilo se da su u pitanju životinje koje imaju vlasnike. Kako nam je tada rekao direktor JKP "Veterina Beograd" Budimir Grubić, psi su bili trenirani da brane teritoriju, ali ovakva ćud može biti opasna po druge ljude.

 

Obodi Beograda, nažalost, često budu destinacija na kojoj se neodgovorni vlasnici odluče da ostave ljubimce. Ne manjka ni onih koji pse drže u dvorištima, ali da oni nisu čipovani. Nažalost, ima i onih koji svoje ljubimce uče da budu agresivni.

Prema nezvaničnim informacijama, na teren je izašla i policija, koja je napravila zapisnik. S obzirom na to da su koze zaklali vlasnički psi, domaćini bi mogli da tuže neodgovornog vlasnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024