DEFILE KAMIONA I KROZ OBRENOVAC: Organizovana tradicionalna Božićna vožnja u prigradskoj opštini (FOTO)

S. V.

07. 01. 2023. u 22:37

VIŠE od 100 kamiona prodefilovalo je danas kroz centralne ulice Obrenovca, a prevoznici koji se bave domaćim i međunarodnim transportom organizovali su ovaj defile kako bi pozdravili svoje sugrađane i čestitali im Božić.

ДЕФИЛЕ КАМИОНА И КРОЗ ОБРЕНОВАЦ: Организована традиционална Божићна вожња у приградској општини (ФОТО)

Foto Printskrin RTV Mag

Kolona teretnih vozila okićenih srpskim trobojkama, badnjacima i novogodišnjim dekoracijama, iz kojih su mahali nasmejani očevi i sinovi izazvala je oduševljenje sugrađana koji su izlazili na terase i prozore kako bi im mahali, a i prolaznici su zastajali kako bi ih fotografisali.

- Ovo druženje organizujemo drugu godinu zaredom. Napravili smo veliki skup, pozvali mnogo naših kolega i svi su došli - kaže Uroš Simović, jedan od kamiondžija.

- S obzirom na to da su naši sugrađani prošle godine lepo reagovali na ovaj događaj, odlučili smo da ga ponovimo. Božić je jedan od retkih praznika kada se ne radi, kad smo slobodni i na okupu sa svojim porodicama. Hteli smo da radost rođenja Hrista podelimo sa svim Obrenovčanima.

Teretnjaci su se kretali ulicama Miloša Obrenovića, Kralja Aleksandra Prvog, Šabačkim i Valjevskim putem, do crkve u Belom Polju. Kada je stiglo svih 100 kamiona, organizovano je lomljenje česnice, a veselje je posle nastavljeno uz ručak i koncert izvorne muzike.

Teška vozila prolazila su obrenovačkim saobraćajnicama, Foto Printskrin RTV Mag

Isti događaj organizovan je i na ulicama Pančeva, gde je svečana vožnja počela u 11.00 časova. Nekoliko desetina kamiona krenulo je u povorku od Ulice Stevana Šupljikca pa kroz centar Pančeva. Okićeni mašnama i badnjacima, išli su jedan iza drugog i trubili kroz grad. Kamiondžije iz Pančeva se već godinama tradicionalno okupljaju na Božić, a kao i u Obrenovcu, velika i lepa vozila sa prikolicama bila su najinteresantnija deci.

Mališani su, kada je vožnja završena, poželeli da na trenutak sednu na mesto šofera i dodirnu volane moćnih transportera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao