ZEMUN VIDA RANE OD NEVREMENA: Radnici komunalnih preduzeća, kao i opštinari, imali mnogo posla

A. Z. K.

27. 06. 2022. u 06:25

NEVREME koje je zahvatilo prestonicu u subotu, za sobom je ostavilo haos. Padalo je drveće, bujice su proticale ulicama, leteli su delovi fasada i oluci. Najviše muka imali su Zemunci, gde su ekipe gradskih komunalnih preduzeća imale i najviše posla. Dežurne ekipe JKP "Zelenilo Beograd" intervenisale su na 26 lokacija.

ЗЕМУН ВИДА РАНЕ ОД НЕВРЕМЕНА: Радници комуналних предузећа, као и општинари, имали много посла

Foto Printskrin

Čelnici opštine Zemun, zajedno sa gradskim preduzećima, bili su u pripravnosti, kako bi pomogli građanima. Kako su rekli problemi su se javili širom opštine.

- Svi smo bili angažovani jer je RHMZ izdao upozorenje, nismo znali kog će obima biti nevreme, ali smo spremno čekali - rekli su u opštini Zemun.

- Sporedne ulice u naselju Kalvarija bile su u haosu. Stabla su padala i u ulicama Marije Bursać, Zlatiborskoj, Ohridskoj i na Keju oslobođenja. Pomagale su nam ekipe javnih gradskih preduzeća, tako da smo sve sanirali do ponoći. Osim drveća, bilo je i oluka koje je čupao vetar.

Foto Printskrin

Kako su nam rekli u ovoj beogradskoj opštini, i pojedine ulice su bile potopljene, ali im se zasada nisu javili građani da prijave štetu, a kako kažu sačekaće da vide da li će im prijavljivati narednih dana. Zajednička akcija opštinara i zaposlenih u javnim preduzećima uslovila je da sve bude sanirano iste večeri.

Kako su za "Novosti" rekli u "Zelenilu", oni su sanirali posledice na 26 lokacija, ali najviše intervencija imali su u Zemunu.

- Tri ekipe našeg Opertivnog tima za hitne intervencije otklanjale su sve probleme koji su se javili u subotu - rekli su u ovom preduzeću.

- U Apatinskoj 8, palo je stablo preko ulice i oštetilo parkirani automobil. U Ugrinovačkoj i ulici Cara Dušana, stablo je palo preko saobraćajnica pa je bio zakrčen saobraćaj. U Dobrovoljačkoj je takođe drvo palo na automobil.

Foto Printskrin

Osim u ovoj beogradskoj opštini, širom grada bilo je problema. Građani su na društvenim mrežama delili slike i snimke. Mnogo ulica je bilo pod vodom kroz koju su se probijali automobili. Na jednom snimku moglo se videti i kako je u jedan od autobusa gradskog prevoza navirala voda. S jedne zgrade u Beogradu otpao je deo fasade. Tramvaji na linijama 11 i 13 bili su nekoliko sati u blokadi zbog problema na kontaktnoj mreži usled obilnih padavina.

DEŽURNE EKIPE

KAKO su rekli u JKP "Zelenilo Beograd", građani njihovom Operativnom timu mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih i oštećenih stabala ili granana.

- Mogu nam se javiti pozivanjem broja 011/26-50-683. Mogu nas obavestiti o ovim problemima i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP - rekli su u "Zelenilu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)