SRAMOTA! Nemci se pozvali na prljave amandmane Crne Gore u uvodnom govoru u UN

Novosti online

23. 05. 2024. u 16:31

STALNA predstavnica Nemačke u Ujedinjenim nacijama Antje Lendertse u UN predstavlja nacrt Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

СРАМОТА! Немци се позвали на прљаве амандмане Црне Горе у уводном говору у УН

Foto: Printskrin

- Ova rezolucija ima jaku grupu podrške raznih zemala uključujući i zemlje Zapadnog Balkana. Prizananje važnosti regionalnog učešća grupa je pokazano da se odluči da se uvrste i amandmani u tekst, iako je rezolucija već bila sačinjena. Crna Gora je tražila da se podvuče da je krivična odogovornost za genocid individualizovana, te se ne može pripisati bilo kojoj etničkoj, verskoj ili drugoj skupini ili zajednici u celini. Sigurni smo da će to pomoći da se spreče pogrešna tumačenja i cenim odoprinos Crne Gore - rekla je nemačka predstavnica.

Podsetimo, Vučić je naglasio da je za njega bila „odvratna“ igra Crne Gore oko amandmana na rezoluciju i sa kim su ti amandmani pregovarani, a nisu sa Srbijom.

Reč je o prljavoj igri da se Srbiji zapuše usta, a reč je o perfidnom triku. Govori se o individualnoj krivičnoj odgovornosti, a namerno se ostavlja da postoji jasno zaključivanje moralne i političke kolektivne odgovornosti, predočio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)