"NOVOSTI" SAZNAJU: Analena Berbok lično pretila zemljama da glasaju za rezoluciju o Srebrenici

Novosti online

22. 05. 2024. u 15:53

MINISTARKA spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok lično je pretila zemljama da glasaju za rezoluciju o Srebrenici, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Аналена Бербок лично претила земљама да гласају за резолуцију о Сребреници

Foto: Tanjug/AP

U četvrtak, 23. maja, u Njujorku će pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija biti glasanje o rezoluciji o Srebrenici. Naša delegacija, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pokušaće da se koliko god može odupre dokumentu koji ima nameru da na leđa Srbije stavi etiketu genocidne države.

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - poruka je predsednika Vučića.

Nemci uvodničari u UN

Iako se do poslednjeg trenutka nije znalo da li će Nemačka, zbog preteškog istorijskog bremena koje nosi na svojim plećima, predstaviti nacrt spornog dokumenta, srpska delegacija dobila je informaciju da će predstavnik Berlina na Ist Riveru biti jedini koji će imati uvodnu reč i tražiti podršku rezoluciji.

Dakle, oni koji su pokrenuli klanicu Drugog svetskog rata, koji su patentirali koncentracione logore i gasne komore, koji su odgovorni za smrt najmanje 55 miliona ljudi, koji su u Srbiji uveli zloglasnu kvotu 100 ubijenih Srba za jednog ubijenog vojnika Vermahta, koji su streljali đake u Kragujevcu... sada su uvodničari u političkoj presudi bez presedana celom našem narodu!

Inače, stalna predstavnica Nemačke u UN Antje Lendertse bila je najaktivnija u antisrpskoj kampanji prikupljanja glasova za sramotni tekst, išavši lično u Keniju, te u latinoameričke zemlje kako bi lobirala za njegovo usvajanje. Posle njenog obraćanja visokom domu, očekuje se odgovor predsednika Vučića.

Svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH danas u UN

U Njujorku će danas, u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, biti održana panel-diskusija „Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti“- svedočanstva svedoka i žrtava rata u BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)