Vučić: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi

Tanjug

19. 04. 2024. u 14:21

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas nakon završnice združene taktičke vežbe "Vihor 2024" na Pešteru, da je važno što je po prvi put prisustvovao i komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš, i istakao da sa Kforom imamo korektnu i profesionalnu saradnju i da je to u obostranom interesu.

Вучић: У обостраном интересу што је командант Кфора присуствовао вежби

Foto: M. Škorić

On je na pitanje koliko je značajno to što je komandat Kfora prisutan u kontekstu odnosa Srbije sa NATO-om, a i zbog očuvanja bezbednosti srpskog naroda na KiM, istakao da je to veoma značajno i u interesu je obe strane.

- Naslušali smo se brojnih laži raznih zapadnih medija. Ja mislim da je veoma važno da je komandant Kfora danas bio ovde. Mi sa njim imamo korektnu i profesionalnu saradnju. Mislim da to na dnevnom nivou i general (Milan) Mojsilović upravo potvrđuje. Nastavićemo tu vrstu saradnje, to je dobro, to je u interesu obe strane i mislim da nemam šta tome da dodam - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da vojnici Kfora obavljaju profesionalno svoj posao.

- Ovo što rade njihovi političari, to je druga stvar. To je bezobrazluk posebne vrste - rekao je Vučić.

Završetku vežbe danas je prisustvovao komandant Kfora, general-major Ozkan Ulutaš, koji je na "Pešter" došao na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića. To je prvi put da jedan komandant Kfora - međunarodnih mirovnih snage pod vođstvom NATO-a, zasnovanih na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, prisustvuje prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove